WOeJ vervoersdienst viert jubileum

Actueel 57 keer gelezen

Voorburg - Het project vervoersdienst voor ouderen, uitgevoerd door vrijwilligers, bestaat 25 jaar. Dit is met een feestavond voor alle vrijwilligers gevierd op woensdag 14 april in het WDC de Groene Loper in Voorburg. Daarbij werden enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

De particuliere vervoersdienst van Welzijn oud en jong (WOeJ) is geleden ontstaan door een initiatief van vrijwilligers. Zij begonnen met regelen van het vervoer voor ouderen die slecht ter been waren. In eerste instantie voor vervoer van en naar de kerk maar ook een bezoek aan een huisarts of familie e.d.

In 1985 werd het project omarmd en verder geprofessionaliseerd door de Stichting Welzijn Ouderen Leidschendam en ongeveer in diezelfde periode in Voorburg bij de Stichting Welzijn en Dienstverlening. Het doel van de vervoersdienst was en is dat zoveel mogelijk ouderen in Leidschendam en Voorburg zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren.

Het vervoer heeft daarin een belangrijke functie. Het behoud van de zelfredzaamheid en het onderhouden van sociale contacten door bijvoorbeeld bezoek aan familie,vrienden en kennissen maar ook een bezoek aan een huisarts,sociëteit of een wijk en dienstencentrum.

Voor en door ouderen

In 2006 ontstond na een fusie één groot project vervoersdienst. Vrijwilligers rijden met hun eigen auto, tegen een onkostenvergoedingen, cliënten naar de diverse bestemmingen . De Centrale van de particuliere vervoersdienst bestaat ook uit vrijwilligers onder regie van de vrijwilligsters mevrouw Muts en mevrouw Bingley.

Dit vervoersproject wordt dus voor en door ouderen uitgevoerd onder leiding van beroepskracht Huib Kwint. Tijdens de jubileumavond sprak wethouder Beimers zijn dank uit voor al het vrijwilligerswerk. Ook de directeur van de WOeJ., de heer Van der Werf, benadrukte het belang van het vrijwilligerswerk en bedankte alle aanwezigen voor hun enorme inzet.

Specifiek werd mevrouw Muts in het zonnetje gezet. Zij ontving voor haar 25 jaar vrijwilligersinzet uit handen van de directeur het eerste WOeJ ‘Dankbeeldje’, dat de verbondenheid tussen mensen symboliseert.

Jaarlijks worden circa 14.000 ritten met particuliere auto’s door 46 chauffeurs uitgevoerd. De centrale bestaat uit 22 enthousiaste vrijwilligers. Dankzij de trouwe inzet van al deze vrijwilligers is het vervoersproject een groot succes.

Uiteraard zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom, voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Kwint van de WOeJ, tel. 300 47 43.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant