Man pleegt serie misdrijven

Actueel 49 keer gelezen

Leidschendam – Een 20-jarige Leidschendammer heeft zich op maandag 26 april omstreeks 12.30 uur een aanrijding veroorzaakt op de Prins Johan Willem Frisolaan in de wijk Prinsenhof. De man ging er na de aanrijding op hoge snelheid vandoor en haalde diverse gevaarlijke capriolen in de wijk uit.

Uiteindelijk liet hij de auto op de Heuvelweg achter en ging er te voet vandoor. Agenten konden hem in de directe omgeving achterhalen en aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en kreeg daarbij de hulp van twee vrienden, een 16-jarige Leidschendammer en een 19-jarige Rotterdammer. Ook zijn 60-jarige vader liet zich niet onbetuigd. Die trachtte de aanhouding van zijn zoon te voorkomen en beledigde daarbij de agenten.

Alle betrokkenen werden aangehouden op verdenking van verzet, wederspannigheid, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. De Leidschendammer zelf bleek een woninginbreker te zijn, die met proefverlof was en de auto waar hij in reed bleek gestolen, net als de kentekenplaten die erop zaten. Op het politiebureau beledigde en bedreigde de 20-jarige verdachte een aantal politieagenten.

De politie heeft van al deze strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige wordt op donderdag 29 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant