Politie en buurtbewoners pakken inbreker

Actueel 54 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Politieagenten wisten met hulp van enkele buurtbewoners gisteravond rond 20.45 uur een 20-jarige woninginbreker aan te houden. Drie anderen verdachten wisten te ontkomen.

Buurtbewoners van de Prins Bernhardlaan sloegen dinsdagavond de handen ineen om enkele woninginbrekers in te rekenen. De inbrekers hadden inmiddels hun slag geslagen in twee woningen in Prinsenhof, waarbij uit één woning enkele goederen waren weggenomen.

Met behulp van omstanders werd door de politie een georganiseerde jacht gemaakt op vier mannen, die zich aanvankelijk in de struiken in de directe omgeving ophielden. Eén verdachte wist zich uit handen van een buurtbewoner los te rukken en met twee andere verdachten te ontkomen.

Een 20-jarige Leidschendammer werd door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen de verdachte op. Van de buit is tot op heden niets teruggevonden.

De politie is zeer content over de inzet van deze burgers en roept personen, die informatie kunnen verschaffen omtrent de woninginbraken en de mogelijke daders op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Neem dan contact op met de Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update: De politie heeft woensdagmorgen tevens een SMS-Alert verzonden in de wijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant