Voorburgse bloemen voor Oleg Popov

Actueel 44 keer gelezen

Voorburg - Al een aantal jaren levert Sylvia van Bellefleur Bloemen en Planten uit Voorburg bloemwerk voor de premières van het Groot Kerstcircus Den Haag. Altijd weer een fantastisch gezicht als bij de finale van de voorstelling alle optredende artiesten met een rood Kerstboeket al zwaaiend van het publiek afscheid nemen.

Ook dit jaar, het 10 jarig jubileum van Bellefleur, werd Sylvia weer gevraagd om de feestelijke Kerstboeketten voor de premiere op zaterdag 18 december te verzorgen. Een premiere met een bijzondere moment voor de wereldberoemde clown Oleg Popov; de uitreiking van de Piste Circus Award.

“Dit is mijn kans, die ik nooit meer krijg. Oleg Popov 80 jaar, 60 jaar clown en zijn laatste optreden in Nederland”, aldus Sylvia. “Het beste moment voor een feestelijke bloemenhulde”. Sylvia nam het initiatief en stelde de bloemenhulde voor aan de circusdirectie. Hier werd enthousiast op gereageerd en de bloemenhulde werd geplaatst in het draaiboek. De ochtend van de premièredag werd gestart met het ontwerp een plateau met de karikatuur van Popov, waarna de bloemen werden verwerkt.

Lange gele haren, de rode strik en geblokte pet, zoals vele generaties over de wereld Popov kennen, werden in het bloemstuk benadrukt. “Ik versta geen Russisch, maar de uitdrukking van zijn gezicht en de schittering in zijn ogen tijdens de bloemenhulde spraken voor zich”, vertelt Sylvia. “Speciale bloemen voor een bijzonder mens”.

Bellefleur Bloemen en Planten is gevestigd in het Zig-Zag gedeelte van winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant