'Betrokkenheid gemeente is minimaal'

Actueel 43 keer gelezen

Voorburg- "Als winkelier en als bewoner van het oude centrum in Voorburg kunnen wij geen begrip opbrengen voor het besluit het service punt in de Herenstraat te sluiten".

Dit is het standpunt van de horeca-ondernemers Wim van Leeuwen en Bettina Wouters, eigenaar van cafe De Hopkamer en de nieuwe Forum Lounge Club in de Herenstraat 146.

"Wij hebben begrip voor besluiten welke genomen dienen te worden uit kostenbesparende overwegingen, echter is naar onze mening niet gezocht naar betaalbare alternatieven".

"Waarom nu voor alles naar Leidschendam, waarom is

er niet gekozen voor een loket functie. Combinatie met een postkantoor, een pin-automaat, waar men beschermd (binnen) kan pinnen, waar wellicht ook andere loketfuncties ondergebracht kunnen worden".

"Het zou de Gemeente sieren wanneer deze gecombineerde functie in het oude centrum wordt gecreëerd. Hiermede behouden wij de loop in de Herenstraat. De Herenstraat is op dit ogenblik al te rustig, wij als winkeliers moeten zorgen voor meer bezoekers. Daar waar mogelijk moet de gemeente ons hierbij helpen en niet zorgen voor

een verdere achteruitgang door besluiten te nemen, welke leiden tot een nog een lager bezoekersaantal in de Herenstraat".

De betrokkenheid van de Gemeente, bestuur en ambtenaren, bij het oude centrum is minimaal. Er worden besluiten genomen door mensen, die nog nooit in het oude centrum zijn geweest, die geen enkel gevoel hebben bij bewoners en ondernemers in het oude centrum. Deze betrokkenheid wordt zeker niet vergroot door voorzieningen uit het oude centrum weg te halen".

" Bent u al een keer naar het servicepunt in Leidschendam geweest? Een bezoek met de auto aan dit punt is een ramp, er is geen parkeergelegenheid beschikbaar, soms een uur zoeken naar een acceptabele parkeerplaats. Daar waar de gemeente ondernemers verplicht te zorgen voor parkeervoorzieningen, schiet de

gemeente hierin zelf schaamteloos te kort".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant