Zonder de medewerking van goed opgeleide vakbekwame mensen sta je als ondernemer in deze tijd machteloos”, aldus Hans van der Togt. foto: Bart Bakker.
Zonder de medewerking van goed opgeleide vakbekwame mensen sta je als ondernemer in deze tijd machteloos”, aldus Hans van der Togt. foto: Bart Bakker.

Strategische overname Glasbergen

Ondernemer in Beeld 251 keer gelezen

Leidschendam - Door het ondertekenen van een overnameovereenkomst werd de THT Groep begin dit jaar eigenaar van het belangrijkste deel van de activa van Glasbergen Elektrotechniek BV uit Leidschendam.

Met het ondertekenen van de overeenkomst kwam een einde aan de onzekerheid voor alle betrokken partijen. De directie van de THT Groep heeft zich de afgelopen maanden serieus ingespannen om de getroffen medewerkers van het meer dan 70 jaar oude failliete familiebedrijf zoveel mogelijk in het arbeidsproces te houden

Door Bart Bakker

"De vaste klanten en opdrachtgevers van het van oorsprong Leidschendamse installatiebedrijf zullen van deze overname weinig of geen overlast ervaren", reageert directeur Hans van der Togt. "De voor hen zo vanzelfsprekende hoogwaardige kwaliteit van de dienstverlening bij de firma Glasbergen, is mede dankzij de overgang van een substantieel deel van het personeel naar de THT Groep gewaarborgd. Kortom, na een aantal maanden is de conclusie gerechtvaardigd dat de overname bijzonder voorspoedig en succesvol verlopen is.''

Ervaringen
Vanaf 1 februari jongstleden trad ook de voormalig directeur, Kees Glasbergen in dienst bij de THT Groep in de functie van Hoofd Projectbureau. De afgelopen vijftien jaar heeft hij bij het familiebedrijf Glasbergen Elektrotechniek op diverse posities praktische ervaringen op kunnen doen. Hij heeft gedurende deze periode respectievelijk de functie van projectleider en later zelfs de functie van directeur bekleed. "De komst van Kees betekende voor de THT Groep een belangrijke en professionele aanvulling van het managementteam", aldus Hans van der Togt. "Hier zijn we uiteraard bijzonder blij mee. Zijn aanstelling past dan ook in onze visie om zoveel mogelijk vakkundige medewerkers van Glasbergen een plek binnen onze organisatie te geven".

MVO
THT Groep is overigens niet alleen met de overname maatschappelijk betrokken. Het installatiebedrijf gaat ook met de collectieve winstverdeling heel ver. "Zo wordt van het uiteindelijk collectief te verdelen winstbedrag, 25 procent in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen besteed aan goede doelen”, aldus Hans van der Togt. "Hierbij valt ook te denken aan een bijdrage aan een collectief scholingsfonds voor de kinderen van medewerkers van de THT Groep. Jaarlijks zal hiervoor, overigens op geheel democratische wijze, een door directie en personeel voorgedragen bestemming worden gekozen”.

Bouwmaterialen
Ook bij de keuze van bouwmaterialen wordt nagedacht en rekening gehouden. "Of het nu gaat om de keuze van duurzame bouwmaterialen, de koffie op de zaak dan wel de aanschaf van een energiezuinige en milieuvriendelijke bedrijfswagen, de MVO gedachte is bij de THT Groep steeds meer een vanzelfsprekendheid aan het worden ", aldus Hans van der Togt. "Sterker nog, het maakt een belangrijk deel uit van mijn visie als ondernemer en dat vertaald zich weer in het beleid dat wij met het managementteam voeren”.

Succes
De THT Groep is de afgelopen 25 jaar onder leiding van Hans van der Togt uitgegroeid van een eenmanszaak, tot een professionele organisatie. Vooral op het terrein van onderhoud en beheer van de diverse installatiedelen in kantoor- en bedrijfspanden van gemeente, overheidsinstellingen, woningbouwverenigingen en MKB bedrijven wordt jarenlang succesvol ingezet. Zo was de THT Groep eind vorig jaar ook in de Tweede Kamer actief. Tijdens een debat in de Plenairezaal was er door een onverklaarbare oorzaak, een onderdeel van een armatuur losgeraakt en van grote hoogte naar beneden gevallen. Hierbij werd minister Schippers op een haar na geraakt. "We zijn toen op basis van onze flexibiliteit en kennis van de panden, door de RGD gevraagd om de situatie met spoed te inspecteren en weer veilig te stellen", zegt Hans van der Togt. "Mede dankzij de diversiteit in ons relatiebestand en het aandeel in meerjarenonderhoudscontracten hebben we een gezonde balans in onze orderportefeuille opgebouwd. We zijn altijd op zoek naar mensen met specifieke kennis en kunde, mensen die zich bewust zijn van hun eigen marktwaarde en bereid zijn om door middel van opleiding en training daar continue aan te werken”.

“Zonder het vertrouwen en de medewerking van goed opgeleide vakbekwame mensen sta je als ondernemer in deze snel veranderende technologische tijd machteloos. Ik prijs me daarom oprecht een bevoorrecht ondernemer en een gelukkig mens om dagelijks te mogen werken met een team van goed getrainde en gemotiveerde medewerkers en te kunnen rekenen op de aanhoudende loyaliteit van onze indrukwekkende klantenkring".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant