Dit zijn de nieuwe bonnen. foto Ap de Heus
Dit zijn de nieuwe bonnen. foto Ap de Heus

Blauwe parkeerbonnen.....

Actueel 163 keer gelezen

Voorburg - De gemeentelijke inspecteurs handhaving in de openbare ruimte van de gemeente hebben deze week afscheid genomen van het ouderwetse bonnenboekje. Daarvoor in de plaats gebruiken zij nu een zogeheten CityControl, een digitaal handapparaat met een draagbaar printertje waarmee zij sneller en efficiënter kunnen werken.

Deze handcomputer geeft via het GPS-systeem de locatie van de overtreding aan. Een directe verbinding met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maakt het mogelijk kentekens van motorvoertuigen na te trekken. Ook is er een lijn met de Gemeentelijke Basisadministratie. Door deze snufjes gaan de administratieve handelingen die de verbalisant verricht veel sneller en wordt het proces een stuf efficiënter.

Achteraf op kantoor de administratie verwerken is niet meer nodig. Dat gebeurt nu direct op straat, tijdens het uitschrijven van de bekeuring. Ook foutief invullen van een bon is in principe niet meer mogelijk. De handhaver kan bovendien direct foto’s bij het verbaal voegen. Ook het uitschrijven van een waarschuwing gebeurt digitaal; het systeem houdt dat bij. Dat heeft als voordeel dat collega-handhavers direct kunnen zien of iemand al eens eerder een waarschuwing heeft gekregen.

Sinds december vorig jaar is de gemeente verplicht alle verbalen rechtstreeks aan te leveren bij het Centraal Justitieel Incassobureau. Voorheen was dat een taak van de politie.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant