Afbeelding

Handhaven op fout gestalde fietsen

Actueel 21 keer gelezen

Den Haag - Vanaf juli gaat de gemeente Den Haag weer actief handhaven op fout gestalde fietsen bij Den Haag CS, Den Haag Holland Spoor en RandstadRailstation Leidschenveen. Deze gebieden zijn aangewezen als gebied waar fietsen alleen in de fietsenrekken mogen staan. Voor bakfietsen en bromfietsen zijn speciale vakken gemarkeerd. In juni worden bij de stations waarschuwingsborden geplaatst, zodat voor iedereen duidelijk is dat de fiets in een fietsenrek hoort.

In juni komt er aan elke verkeerd gestalde fiets bij de stations een waarschuwingslabel te hangen, waarop de regels worden uitgelegd. Vanaf medio juni wordt er bij Den Haag CS en Den Haag Holland Spoor weer gehandhaafd op fout gestalde fietsen. Vanaf juli zijn de handhavers ook actief bij RandstadRailstation Leidschenveen.

Fietsen die dan niet in de rekken of in een stalling staan, krijgen een groen waarschuwingslabel. De eigenaar heeft daarna een half uur de tijd om zijn fiets weg te halen of alsnog in een stalling of in een rek te zetten. Als de fiets er na een half uur nog staat, dan kan deze worden verwijderd en gaat de fiets naar het Fietsdepot Haaglanden. Daar kan de eigenaar zijn fiets weer ophalen tegen betaling van 17,50 euro.
Bij de stations is het ook verboden een fiets langer dan 7 aaneengesloten dagen te stallen. Te lang gestalde fietsen krijgen eerst een blauw waarschuwingslabel. De eigenaar van de fiets heeft vervolgens nog 7 dagen de tijd zijn fiets weg te halen. Gebeurt dat niet, dan kan de fiets worden verwijderd en naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Ook dan kost het 17,50 euro om de fiets weer op te halen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant