Opening nieuwe Passantenhaven

Actueel 61 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Wethouder Marcel Houtzager en gedeputeerde Ingrid de Bondt openen aankomende vrijdag om 10:00 uur de nieuwe Passantenhaven in Leidschendam-Voorburg. Er is plek voor zo’n tien recreatievaartuigen. De opening vindt plaats bij de Sluis in Leidschendam, naast de Petrus en Pauluskerk.

Het sluisgebied ondergaat een flinke metamorfose: met de oplevering van de nieuwbouw op het Damplein en Sluiskant in Leidschendam, de wachtplaatsvoorziening in de Vliet en de net aangelegde passantenhaven. Met de opening van de haven kunnen waterrecreanten dichtbij het centrum van Leidschendam aanleggen om daar bijvoorbeeld een hapje te eten of te winkelen.

Het gaat om tien extra aanlegplaatsen dichtbij het centrumgebied, waar boten maximaal 3 maal 24 uur gratis kunnen aanleggen. Dit is een aanvulling op de al circa 25 bestaande ligplaatsen aan de Leidsekade en de Delftsekade. Vanwege het water, de horeca met zijn terrassen en de passantenhaven wordt het sluisgebied straks een grote trekpleister. Wethouder Houtzager: “Ik kijk uit naar de gezellige drukte bij de sluis, de passantenhaven en de horecagelegenheden. Ik zie mij al zitten op een terrasje en kijken naar de scheepjes die langsvaren.”

Het historische hart van Leidschendam, het Damcentrum, ondergaat tot circa 2015 een grote opknapbeurt. Het wordt een levendig centrum waar het prima wonen, werken, winkelen en recreëren is. De gemeente werkt samen met woningcorporaties en projectontwikkelaars om dit te realiseren.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant