VEO komt schotkracht tekort tegen Albatros

Actueel 56 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Ondanks veel strijdlust redde VEO het afgelopen zaterdag niet tegenkoploper Albatros. In Zwijndrecht wist VEO een groter gat nog wel iets in te lopen, maar niet voldoende om de punten binnen te halen. De einduitslag was 18-16.

Trainer Jelle den Dekker was achteraf op onderdelen niet ontevreden over de wedstrijd die zijn pupillen tegen Albatros speelden: “Ik zag weer meer strijdlust dan de vorige weken, maar het ontbreekt gewoon in de afronding. We hebben er de afgelopen week hard aan gewerkt, maar ik zag het nog niet terug. Het spel is goed, maar het schot moet beter.”

En zo was het ook. VEO startte in de vaste basisopstelling en speelde in de beginfase zeker goed. Aanvallen met veel variatie waarbij ook voldoende kansen werden gecreëerd, maar helaas minder werden benut. Wel moest in de rebound iets te vaak in Albatros de meerdere worden erkend, waardoor er te veel korte aanvallen waren. In plaats van rusten met een voorsprong van enkele goals moest nu de kleedkamer worden opgezocht met een 8-6 achterstand.

Toen Albatros na de rust op 9-6 kwam, werd het gat alleen maar groter. Na 10 minuten in de tweede helft greep den Dekker in met drie wissels, waardoor Dillen Verschoor, David Nanusevski en Dagmar Rosenbrand in het veld kwamen. Dat leverde niet meteen resultaat op, maar nadat het gat 5 goals was geworden, kwam VEO toch terug in de wedstrijd. Verder dan twee goals verschil liet Albatros het echter niet komen en de wedstrijd eindigde in 18-16.

In de slotfase was er nog meer tegenslag voor VEO dat Michiel Kimmel met een enkelblessure het veld zag verlaten. Zoals het er naar uitziet moet hij de wedstrijd van zaterdag a.s. missen. Tegenstander dan is De Meervogels, dat niet veel hoger op de ranglijst staat. Om 18:50 in sporthal Essesteijn belooft dat dus een echte kraker te worden!