Vrouwen RKAVV hebben toekomst

Sport 310 keer gelezen

Leidschendam -Drievoudig vrouwen zaterdag tweedeklasser RKAVV heeft zich in de overschrijvingsperiode met de nieuwe speelsters Bernadette Kroon en Whitley Kassels, en met de nieuwe trainer-coach Stephan Domburg versterkt.

Voormalig trainer Marcel van Es heeft het eerste vrouwenelftal van RKAVV van de vijfde naar de tweede klasse gebracht. Tussendoor waren Marcel Delmeer en Jesper Slierendrecht de trainers die hem opvolgden, waarna Van Es het vrouwenhoofdtrainerschap afgelopen seizoen weer overnam. Net als bij de eerste drie mannenelftallen handhaafde RKAVV zich ternauwernood. Omdat Van Es het gevoel kreeg dat hij niets meer kon bijdragen aan de ontwikkeling van de spelersgroep stopte hij.

Stroeve start

RKAVV kende het afgelopen seizoen een stroeve start. In een bekerduel liep Nikita van de Wijngaard een zware blessure op, waardoor ze een heel seizoen aan haar herstel heeft moeten werken. Van de Wijngaard sluit in augustus bij de spelersgroep aan.

Ook Marianne van Etten-Baijens doet dat. Afgelopen seizoen werd zij moeder, waardoor ze lange tijd uit de roulatie was. Van Etten-Baijens heeft de ambitie om op haar oude niveau terug te keren en traint daarom deze zomer met een aantal andere spelers door.

Bij aanvang van de competitie verwachten Van de Wijngaard en Van Etten-Baijens er weer bij te zijn. Centrale verdediger Sandra Louts, die vorig seizoen ook al twijfelde om door te gaan met voetballen, heeft opnieuw aangegeven dat het drie keer per week beschikbaar zijn voor voetbal moeilijk met privé, werk en studie te combineren is. Ze stopt dan ook met voetballen.

Ook de aan het einde van het seizoen geblesseerd geraakte spits Milou ten Bosch voetbalt komend seizoen niet meer bij RKAVV. In de slotfase van de competitie werd, o.a. met hulp van enkele jeugdspelers, het voetballen in de tweede klasse veilig gesteld.

Hoop op promotie

De nieuwe trainer Stephan Domburg is afgekomen op de vacature die RKAVV op diverse websites had laten plaatsen. Na een aantal gesprekken, óók met andere voetbalclubs, koos hij voor RKAVV. Domburg was eerder als vrouwenvoetbaltrainer bij diverse clubs in België actief. Met zijn ervaring hoopt RKAVV geleidelijk aan om promotie naar de eerste klasse te kunnen gaan strijden.

Vanuit de jeugd is voldoende aanvoer van nieuwe spelers. Willemijn Lips is daar een goed voorbeeld van. Het afgelopen seizoen speelde zij al met enige regelmaat in het eerste vrouwenelftal mee. Dit resulteerde voor haar onder andere in een uitnodiging van de KNVB voor een serie selectiewedstrijden.

Zij dankte die uitnodiging aan de fantastische competitiewedstrijd uit bij Zevenhoven, waar Lips als ‘woman of the match’ uitgeroepen werd. Dat duel werd bij toeval door een KNVB-scout bijgewoond, die naar de C-jeugdspelers Maartje Looijen, Sabine van Kuilenburg en Laura van Dijk, die in hun eigen leeftijdscategorie bij de jongens voetballen, kwam kijken.

Sterke opbouw

Ook een aantal spelers uit de Meisjes A1 van RKAVV klopt aan de deur, waardoor gesteld kan worden dat er bij RKAVV sprake is van een gezonde en kwalitatief sterke opbouw van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Dat is dan ook in de voetbalregio Den Haag-Leiden niet onopgemerkt gebleven.

Net als enkele seizoenen eerder keeper Nada van Es deed, is Laura van Dijk (RKAVV C1) naar vrouwen amateur-topclub Ter Leede in Sassenheim vertrokken. De nieuwe aanwinsten Bernadette Kroon en Whitley Kassels komen over van v.v. Haagse Hout uit Den Haag-Mariahoeve. Ze hebben in het verleden in de zondag 1e klasse bij het inmiddels opgeheven svLY uit Den Haag-Leidschenveen (nu SVL) met RKAVV-keeper Irene Timmers samen gevoetbald.

Kroon was enkele seizoenen geleden al in beeld bij RKAVV. Ze trainde destijds mee, maar moest toen met een zware knieblessure afhaken. Onder leiding van Domburg werden al twee dinsdagavonden in juni getraind. Na de zomerstop start RKAVV begin augustus weer met trainen ter voorbereiding op het seizoen 2013-2014 om klaar te zijn voor de start van het bekertoernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant