Met de scooter of auto worden de maaltijden aan huis afgeleverd in Leidschendam, Voorburg, Leidschenveen en Ypenburg (foto: Inge Koot).
Met de scooter of auto worden de maaltijden aan huis afgeleverd in Leidschendam, Voorburg, Leidschenveen en Ypenburg (foto: Inge Koot).

Echte Hollandse maaltijden

Ondernemer in Beeld 384 keer gelezen

Trek in stamppot maar geen zin en tijd om naar de supermarkt te gaan om de ingrediënten te kopen? Ga dan naar Moehoe.nl en bestel uw maaltijd online. Hollandse maaltijden, vers gemaakt aan huis bezorgd. Er is van alles te bestellen via Internet of via de telefoon, maar de gewone Hollandse pot ontbrak nog. Christiaan Vijn biedt dit sinds 1 oktober vorig jaar aan in Leidschendam, Voorburg, Leidschenveen en Ypenburg.

Christiaan Vijn is de derde generatie die zich bezig houdt met aardappelen, groente en fruit. Zijn opa en oma zijn in Den Haag gestart met een groentewinkel en zijn vader heeft een groentewinkel gehad in de wijk ’t Lien. “Door de concurrentie van de supermarkten is die winkel 10 jaar geleden gesloten”, aldus Christiaan.

“Toen leverden we al aan de horeca en zorginstellingen. Met dat onderdeel zijn wij na het sluiten van de winkel wel doorgegaan.” De vader en grootouders van Christiaan hebben altijd gestaan voor kwaliteit. ‘Kwaliteit geeft vertrouwen. En vertrouwen is voor de consument een reden om terug te komen’, is het uitgangspunt van Peter Vijn, de vader van Christiaan.

Cuisine Totaal
Door de economische crisis moesten ook horecagelegenheden, zorginstellingen en hotels op de kleintjes letten. Zij kozen steeds meer voor minder kwaliteit en goedkoper, waardoor het voor Peter Vijn en zijn familiebedrijf niet haalbaar was om op dezelfde voet verder te gaan. Een bedrijf met inmiddels drie generaties ging verloren. Maar dat was tijdelijk.

Christiaan: “Gelukkig konden we concluderen dat het niet aan ons, onze producten en dienstverlening lag. Helaas waren andere zakelijke factoren de oorzaak. Maar ondernemen is vallen en opstaan. En opstaan blijven we doen.” Vanuit die gedachte is Christiaan met Cuisine Totaal gestart en levert inmiddels weer aan horecagelegenheden, zorginstellingen en hotels. Oude relaties hebben de weg naar Cuisine Totaal gevonden en hebben inmiddels ingezien dat de keuze voor de prijs in economisch mindere tijden niet altijd de gelukkigste is.

Nieuw concept
De vraag naar kant-en-klaarmaaltijden wordt steeds groter. “Binnen Cuisine Totaal is dit een van de sterkste productlijnen. De vraag nam steeds meer toe ook vanuit particulieren.” De jonge ondernemer Christiaan sprong hierop in.

Moehoe is ontstaan vanuit het bedrijf Cuisine Totaal. “Ook vanuit de particuliere sector is er behoefte aan kwalitatief hoogwaardige maaltijden. Voor deze markt heb ik het nieuwe concept ontwikkeld. Ja, die naam hebben wij in een dronken bui bedacht”, vertelt hij lachend.

Moehoebal
Via de website www.moehoe.nl en binnenkort ook via een mobiele applicatie kunnen particulieren maar ook bedrijven de verse maaltijden bestellen. Alle traditionele stamppotten zijn te bestellen voor een prijs van 8,95 euro per stuk.

Specialiteit van Moehoe is de Moehoebal, ‘de lekkerste gehaktbal van Nederland.’ Maar er zijn nog meer extra’s te vinden op de menukaart zoals een heerlijk sukadelapje, een stukje kipfilet of huisgemaakte appelmoes.

Professionele keuken
In het bedrijfspand aan de Oude Middenweg worden de maaltijden bereid in een prachtige professionele keuken. Christiaan heeft een kok in dienst die de maaltijden dagelijks vers maakt. Veel alleenstaanden, gezinnen, ouderen, maar ook collega’s die overwerken en op kantoor willen eten hebben de weg naar Moehoe al gevonden.

“De maaltijden worden op tijd en per scooter of auto bezorgd. Een hele verandering in de trend van thuis of op kantoor eten bestellen. Een mooi alternatief voor de pizza en shoarma.”

Kijk voor meer informatie of bestellen op www.moehoe.nl. Daar vindt u de menu’s en de postcodegebieden waar Moehoe levert.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant