Het pand, met twee splinternieuwe schepijsvitrines, is volledig vernieuwd en uitgevoerd in frisse tinten, waarbij roze uiteraard niet ontbreekt.
Het pand, met twee splinternieuwe schepijsvitrines, is volledig vernieuwd en uitgevoerd in frisse tinten, waarbij roze uiteraard niet ontbreekt.

IJs & Zo gaat voor kwaliteit

Ondernemer in Beeld 716 keer gelezen

Leidschendam - Aan het Sluisplein in Leidschendam opent morgen (woensdag) de nieuwe ijssalon IJs & Zo. Door de komst van IJs & Zo krijgt het gebied rond de sluis een steeds completer gezicht.

IJs & Zo is gevestigd aan Sluisplein 4, "Het monumentale pand is al decennia lang eigendom van de familie en mijn vrouw Karin had al lange tijd de wens om een ijssalon te beginnen", aldus Arno van Zaanen. "Toen het pand dus vrij kwam, nadat Paco Tapijt eruit ging, diende de mogelijkheid zich aan en hebben wij die gegrepen".

Het pand is volledig vernieuwd en uitgevoerd in frisse tinten, waarbij roze uiteraard niet ontbreekt. Het ijs wordt gepresenteerd in twee splinternieuwe schepijsvitrines. De zaak telt binnen 24 zitplaatsen, waar je rustig je ijsje, coupe, kopje koffie met gebak of een andere lekkernij kan nuttigen. Buiten beschikt IJs & Zo over een terras met 8 tafeltjes en 32 zitplaatsen.

IJs van Meesterijsbereider Luciano`s
De zaak zal voornamelijk gerund worden door Arno’s zoon, de 19-jarige Thomas, met zijn moeder Karin. Er is voor gekozen om niet zelf ijs te bereiden, maar om vers ambachtelijk bereid ijs van hoogwaardige kwaliteit te gaan verkopen van ijssalon Luciano’s in Wassenaar.

“Dat is enorm populair ijs, waarvoor mensen van heinde en verre komen en ook nog geruime tijd in de rij gaan staan”, vertelt Arno. Luciano's is de ijssalon van Meesterijsbereider Luc Blok, die al tweemaal werd verkozen tot IJssalon van het Jaar en met zijn smakelijke ijs ook diverse andere prijzen in de wacht sleepte.

Wisselende smaken
Thomas van Zaanen heeft al de nodige ervaring in de horeca en heeft er zin in om met de zaak te beginnen. “We bieden dagelijks 20 smaken, waarbij we de keuze hebben uit de 32 smaken die Luciano’s biedt”, vertelt hij.

“We wisselen regelmatig. Uiteraard hebben we de populaire smaken ijs, maar ook veel bijzondere smaken, zoals strawberry cheesecake, Keywest lemonpie en yoghurt mango. Alles is op basis van natuurlijke en verse grondstoffen. We hebben speciaal voor kinderen - verantwoord - bubblegum ijs en ook glutenvrije hoorntjes. Verder worden onze milkshakes alleen gemaakt op basis van ijs met melk, zonder siroop”.

Gebak van Wesseling
De ijssalon gaat de producten van Patisserie Chocolaterie Wesseling van de Damlaan verkopen. “Appelgebak met onze eigen verse slagroom, aardbeientaartjes, walnotengebakjes, moorkoppen, gevulde koeken, muffins, croissants, enz.” somt Thomas op. "Op deze manier bundelen we onze krachten om zo het Damcentrum tot een aantrekkelijk gebied voor de klant te maken, uiteindelijk staan de klant en kwaliteit bij ons altijd centraal".


IJs & Zo heeft tevens een goed koffiezetapparaat van Illy aangeschaft. Daarmee wordt met 100% Arabica bonen een goede kop Illy koffie gezet. “En bij een kop koffie een speciaal, vers voor ons gemaakt, koekje van Wesseling", aldus Thomas.

IJs & Zo is vanaf heden zeven dagen per week open van 10.00 tot 22.00 uur. Kijk voor meer info ook op www.facebook.com/IJSENZO.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant