Kindercoaching en weerbaarheidstrainingen

Ondernemer in Beeld 404 keer gelezen

Soms is een kind zo bang om fouten te maken, dat het niet eens antwoord durft te geven op een vraag. Het ligt nachten wakker omdat er een spreekbeurt dreigt of doet uren over een eenvoudige huiswerkopdracht. Hoe kan je een kind helpen dat onzeker of verlegen is, last heeft van faalangst of niet lekker in zijn vel zit? Praktijk Kinderrijk biedt deze kinderen de helpende hand. Wil je kennis maken met deze praktijk van Barbara Mulder en Belinda van der Harst? Dat kan op 18 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur in wijkcentrum Essesteijn.

Belinda en Barbara hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding tot kindercoach. Nadat zij de opleiding in juni 2013 hebben afgerond besloten zij de handen ineen te slaan. Belinda heeft een cursus kinder- en jeugdpsychologie gedaan. Belinda: “Ik vind het zo fijn om kinderen die bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebben een stukje verder te helpen.”

Barbara is opgeleid in de sociaal pedagogische hulpverlening en is werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. “Met Praktijk Kinderrijk richten wij ons op kinderen met een lichte hulpvraag”, vertelt Barbara. “Ik ben erg geïnteresseerd in de ontwikkeling van kinderen en vind het heel fijn om deze kinderen, en hun ouders, te helpen. Het voelt als een soort thuiskomen.”

Zelfvertrouwen
Praktijk Kinderrijk verzorgt individuele kindercoaching en weerbaarheidstrainingen voor jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar. Daarnaast coachen zij ouders bij de opvoeding van de kinderen. Tijdens een intakegesprek met de ouders en het kind wordt geïnventariseerd welke hulpvraag het kind heeft en hoe Praktijk Kinderrijk het kind op weg kan helpen.

De praktijk biedt 3 trainingen. De training ‘Ik ben ik, jij bent jij’ is voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Deze training vergroot het zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat het kind steviger in zijn of haar schoenen komt te staan. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 à 1,5 uur. Ook de ouders worden betrokken bij de training. Tijdens een aparte bijeenkomst worden zij geïnformeerd over de training en over hoe zij zelf het kind verder kunnen ondersteunen. Ook vindt er nog een individueel eindgesprek plaats met de ouders.

Overstap naar brugklas
Met de training ‘De overstap’ wordt het kind voorbereid op de middelbare school. Met hulp van deze training verloopt de overstap naar de brugklas een stuk gemakkelijker. Zij krijgen meer zelfvertrouwen en hun zelfwaardering is verstevigd. De training bestaat uit twee bijeenkomst als zij nog in groep acht zitten en twee bijeenkomsten als zij in de brugklas zitten.


De trainingen worden in kleine groepjes gegeven van 6 à 8 kinderen.
Met de module ‘Schoon Schip’ worden negatieve ervaringen, gedachten of overtuigingen van het kind door middel van tekenopdrachten opgeruimd uit zijn of haar systeem. Bijvoorbeeld bang zijn in het donker, verdriet na een scheiding of overlijden, faalangst gedachten etc.

Kennismaken met Barbara en Belinda kan tijdens de inloopmiddag op woensdag 18 juni. Meer informatie over de praktijk is te vinden op www.praktijkkinderrijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant