Misschien eerst even wat onderhoud verrichten voordat de schijnwerpers hierop gericht  worden? (foto: Tom Lek).
Misschien eerst even wat onderhoud verrichten voordat de schijnwerpers hierop gericht worden? (foto: Tom Lek).

Sluiscomplex in de schijnwerpers

Actueel 95 keer gelezen

Leidschendam - De provincie wil enkele monumenten bij de sluis in Leidschendam-Voorburg verlichten. Dat heeft de gedeputeerde toegezegd aan Provinciale Staten van Zuid-Holland. De verlichting is een initiatief van lokale ondernemers, die zo de aandacht willen vestigen op het prachtige erfgoed in de regio.

VVD-Statenlid Marijke van Dobben de Bruijn maakt zich er al langer sterk voor om de Schie, Vliet en Haarlemmertrekvaart te markeren als cultuurhistorisch erfgoed: "Zuid-Holland heeft zich langs deze trekvaarten ontwikkeld. Er zijn zo veel historische monumenten te vinden. Heel goed dat die nu in de schijnwerpers worden gezet."

Ook Heleen Mijdam, voorzitter van de 'erfgoedtafel' van de erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie, is blij met deze ontwikkeling: "Dit is een idee van oud-bestuursleden van de ondernemersvereniging Leidschendam Centrum. Zij zagen in dat dit gebied nog veel aantrekkelijker wordt als we de mooie elementen van het cultureel erfgoed goed zichtbaar maken. Dat biedt extra aantrekkingskracht voor inwoners en bezoekers, waar het bedrijfsleven van kan profiteren. Het zal een impuls zijn voor de lokale economie."

De provincie heeft inmiddels opdracht gegeven om een plan op te stellen. Voordat overigens de schijnwerpers op het sluiskantoor worden gericht, is het wellicht een idee om eerst even wat onderhoud te plegen. De meeste kozijnen van het pand zijn kuis verrot en er moet hoognodig wat schilderwerk verricht worden (DJ).



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant