Zonnepanelen op de Driemaster.
Zonnepanelen op de Driemaster.

Lagere energierekening basisscholen

Actueel 87 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Achttien basisscholen hebben de afgelopen jaren zonnepanelen op hun dak gekregen. Daarmee besparen ze gemiddeld 10% op hun energierekening.

De gemeente heeft flink geïnvesteerd in zonnepanelen op scholen. Half december zijn de zonnepanelen op de laatste drie scholen opgeleverd. In iedere school hangt een informatiepaneel zodat kinderen en (groot)ouders kunnen zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken. Daarnaast hebben de kinderen tijdens speciale lessen veel geleerd over duurzaamheid en zonne-energie.

Saskia Bruines: “Essesteijn, De Margriet en De Driemaster zijn nu ook voorzien van zonnepanelen. Hiermee is het project zonnepanelen op scholen afgerond. Met deze investering vermindert het energieverbruik en daarmee ook de kosten voor de scholen. Door zuiniger om te gaan met energie en meer te investeren in duurzame energie, vermindert de hoeveelheid broeikasgassen."

"Bij de duurzame ontwikkeling van onze gemeente willen wij aansluiten bij de behoeften van het heden en tegelijkertijd rekening houden met toekomstige generaties. We zien ook een kans in publiekprivate samenwerking om verduurzaming te versnellen."

"Concrete duurzame initiatieven zoals dit voorbeeldproject zonnepanelen op scholen, zijn een voorbeeld voor andere partijen. Samen investeren loont. Duurzame maatregelen worden ook meegenomen in het integraal huisvestingsplan (IHP) voor scholen.”

De gemeente streeft er naar in 2050 klimaatneutraal te zijn, als onderdeel van een groene en duurzame stad. Daarom is het klimaatplan 2009-2020 opgesteld. In het plan staat hoe de gemeente het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen wil verlagen. Een van de maatregelen was het plaatsen van zonnepanelen op scholen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant