Carlo Abbing:
Carlo Abbing: "Via speciale software kan de klant de opbrengst van de installatie 24 uur per dag, in real-time monitoren" (foto: Inge Koot).

Zonne-Energie op Maat:

Ondernemer in Beeld 919 keer gelezen

Voorburg - "'Wij offreren een systeem op maat tegen een vaste prijs"

Na jaren als ICT'er bij verschillende bedrijven gewerkt te hebben ging bij Carlo Abbing het roer om. "Ik vond het tijd om mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Ik wilde iets met duurzaamheid doen." Na veel onderzoek kwam Carlo erachter dat Nederland achter loopt in vergelijking met Europa als het gaat om het gebruik van zonnepanelen. "Er valt in Nederland nog heel veel te doen op dit gebied."

Vier jaar geleden startte Carlo het bedrijf Zonne-Energie op Maat. Het bedrijf heeft inmiddels 6 medewerkers in dienst. "Wij werken alleen maar met vast personeel. Ook de installateurs zijn gewoon bij ons in dienst", vertelt Carlo. Carlo weet dat er de afgelopen jaren veel bedrijfjes zijn gestart met de verkoop van zonnepanelen. De installatie laten veel van deze ondernemingen uitvoeren door ingehuurde ZZP'ers. "Onze monteurs en elektriciens hebben jarenlange ervaring. Wij hebben ze zelf opgeleid en verwachten van hen dat ze het beter dan goed doen. Mocht er toch iets mis gaan dan zijn wij als bedrijf verantwoordelijk en lossen we het op. Kwaliteit en service staan bij Zonne-Energie op Maat hoog in het vaandel."

Na de installatie van de panelen heeft de klant de mogelijkheid een servicecontract af te sluiten. De zonnepanelen zelf hebben weinig onderhoud nodig. Vuil spoelt er na een regenbui af en daarnaast zijn de panelen bedekt met geavanceerd en gehard glas, dat tegen een stootje kan. Maar een zonne-installatie is meer dan de zonnepanelen alleen: zo is er de complete koppeling met het elektriciteitsnetwerk en de aansluiting met het internet. "We monitoren of het rendement conform verwachting is, en stellen daar waar nodig bij. Eventuele storingen of defecten komen snel aan het licht waardoor reparatie niet in de papieren hoeft te lopen. Daarnaast komen wij bij calamiteiten kosteloos langs. Wij willen de klant volledig ontzorgen."

Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu het levert de gebruiker ook een besparing op. "Zonnepanelen levert al gauw een rendement op van 10 tot 15% per jaar. De terugverdientijd van de panelen ligt tussen de 5 tot 7 jaar. Onze systemen zijn uitgerust met een internet verbinding en zijn daarmee rechtstreeks aangesloten op het internet. Via speciale software kan de klant de opbrengst van de installatie 24 uur per dag, in real-time monitoren."

Ook steeds meer bedrijven en verenigingen plaatsen zonnepanelen op het dak. Zo plaatste Zonne-Energie op maat eind vorig jaar 92 zonnepanelen op het dak van de kantine van voetbalvereniging SEV op sportpark Kastelenring in Leidschendam.

Voor het maken van een offerte komt Carlo of een van zijn collega's langs bij de klant om de situatie ter plaatse te beoordelen. "Er wordt onder andere gekeken naar de dakconstructie en naar de ligging van het dak ten opzichte van de zon. Daarnaast wordt de locatie van de meterkast in kaart gebracht en beoordelen we waar en hoe de omvormer en leidingen het beste geplaatst kunnen worden. In samenspraak met de klant bepalen we de plek waar de panelen uiteindelijk gemonteerd worden. Wij offreren een systeem op maat tegen een vaste prijs."

Op de website van Zonne-Energie op Maat is te zien waar het bedrijf in de afgelopen vier jaar zonnepanelen heeft geplaatst. Kijk op www.zonneenergieopmaat.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant