Het diamanten echtpaar Roek-de Wolf met wethouder Rozenberg en het lijstje met historische prentjes van de gemeente ontvingen (foto: Michel Groen).
Het diamanten echtpaar Roek-de Wolf met wethouder Rozenberg en het lijstje met historische prentjes van de gemeente ontvingen (foto: Michel Groen).

Diamanten huwelijk echtpaar Roek

Actueel 94 keer gelezen

Leidschendam - Jan en Ad Roek-de Wolf kregen maandag loco-burgemeester Frank Rozenberg op bezoek. Het echtpaar Roek-de Wolf was op 27 december namelijk 60 jaar getrouwd en Rozenberg kwam hen daar (de dag erna) namens de gemeente mee feliciteren.

Jan Roek werd geboren op 17 juli 1930 in Oud Gastel. Op 21-jarige leeftijd vertrok Jan vanuit Stampersgat voor een baan bij de Post Cheque en Girodienst naar den Haag. Hij ging daarvoor in de kost in Den Haag en ieder weekend op de motor terug naar Stampersgat. Ad de Wolf werd geboren op 8 juli 1934 in Oudenbosch en werkte in Rozendaal bij schoenenwinkel BATA als verkoopster.

Ad werkte in de bejaardenzorg en vanaf 1974 als verkoopster bij Vroom en Dreesmann in Leidsenhage. Daar heeft ze een heel leuke tijd gehad en ze is nog steeds bevriend met collega's uit die tijd, al heeft ze in de loop der jaren wel van veel oud-collega's afscheid moeten nemen. Ad was jaren actief als vrijwilligster bij de soos in de Opifexkerk. Zij doet nog steeds iedere week aan yoga.

Jan was actief op het Voorburgs Operakoor, als zanger en als penningmeester. Zijn hobby orgelspelen kon hij uitoefenen als organist in de Opifexkerk waar hij bijna wekelijks actief was. In de eerste jaren ging hij nog vaak terug naar Stampersgat om daar orgel te spelen. Jarenlang was Jan de vaste pianist/organist van het EMSO-koor in de Opifexkerk. Hij had ook een eigen dameskoor waar hij dirigent/organist was. 's-Winters was Jan een fervent schaatser, vooral op natuurijs tochten maken, maar ook met zijn trainingsclubje op de Uithof. Na zijn VUT speelde hij veel orgel in diverse kerken .

Samen gingen Jan en Ad veel en kamperen met de caravan en maakten reizen door Europa. Ze hebben ook twee Poolse kinderen in het kader van een kerkelijk vakantieproject opgevangen en zijn die later in Polen gaan opzoeken. Hun grootste gezamenlijke hobby is fietsen. Bijna dagelijks trekken zij er met de fiets op uit. Natuurlijk gingen de fietsen ook altijd mee naar de camping. Sinds een paar jaar zijn ze overgestapt op een elektrische fiets en nu worden de afstanden die ze fietsen nog groter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant