Afbeelding

Advies en inspiratie bij Life & Garden

Algemeen 544 keer gelezen

SPECIALISTEN NIEUWS - Of het nu gaat om de buitenplanten, tuingereedschap of tuinmeubelen, op elk vakgebied heeft tuincentrum Life & Garden zijn specialisten in huis. Aan het woord zijn Richard Vrouwenvelder, Martin van Pelt en Elze van Nieuwkerk.

'Tegel eruit, plant erin' is het actuele thema waar Richard zijn klanten graag over informeert. "Wij geven onze klanten tips over het waterproof maken van de tuin. Dat is belangrijk voor de waterhuishouding in de gemeente en daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Bovendien is planten groen toch veel mooier dan beton grijs?" Klimaatveranderingen en de enorme hoosbuien die weer worden afgewisseld met droge periodes vragen om minder verharding in de tuin. Daarop inspelend heeft Life & Garden 12 ideeën ontwikkeld voor een watervriendelijke tuin. Onderdeel daarvan is de grote afdeling vaste planten die op thema zijn ingedeeld. Dit vergemakkelijkt het zoeken naar een specifiek type plant. Maar ondanks dat blijft het lastig een mooie combinatie van vaste planten te vinden. Richard maakt graag een schets om de klant eenvoudig op weg te helpen. "Het is mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat er gedurende het gehele jaar kleur in de tuin aanwezig is door planten te zoeken die op verschillende momenten bloeien en weinig onderhoud nodig hebben."

Tuingereedschap
Voor de aanplanting en het onderhoud van de tuin is goed gereedschap nodig. "Met goed gereedschap wordt het werken in de tuin een ontspanning in plaats van een opgave", vertelt Martin. De artikelen worden ook volgens thema's aangeboden, overzichtelijk bij elkaar. Zo is er een afdeling voor gazon en gazononderhoud, voor borders en bemesting en voor de bewatering en alles wat daarbij hoort. Ook hier staat de natuurvriendelijke tuin hoog in het vaandel. Als het gaat om bemesting zijn er organische producten verkrijgbaar. Organische mest is natuurlijke mest en bestaat uit plantaardige en dierlijke resten. Het voordeel van deze langzaam werkende mest is dat de planten of het gazon niet kunnen verbranden. Ook verbetert organische meststof de bodemstructuur. "Organische bemesting is veel duurzamer dan kunstmest en daarom beter voor het milieu." Op het gebied van bestrijdingsmiddelen tegen bijvoorbeeld bladluis zijn er ook natuurlijke alternatieven voor de chemische bestrijdingsmiddelen. "Bladluizen kunnen bestreden worden met de natuurlijke vijand, namelijk lieveheersbeestjes." Hoe dit werkt legt Martin graag uit. "Als het om bestrijdingsmiddelen gaat is juiste informatie heel belangrijk."

Veel mogelijkheden
Als de inrichting en onderhoud onder controle zijn wordt het tijd voor het genieten in de tuin. Bij Life & garden vind je de nieuwste tuinmeubelen, de hipste accessoires en de hotste barbecues die de tuin helemaal afmaken. Elze van Nieuwkerk zorgt voor de inkoop en raakt niet uitgepraat over de vele mogelijkheden. "Je ziet een trend van aluminium meubelen gecombineerd met hout", zegt Elze. "Heel bijzonder zijn de duurzame en weerbestendige kussens gemaakt van Sunbrella stof. Deze kussens kunnen dag en nacht buiten blijven." Het tuinmeubelen assortiment is heel divers. Van vlechtwerk stoelen tot stoere houten meubelen maar ook op het gebied van parasols en andere zonwering is er van alles te krijgen bij Life & Garden. Ook voor smalle balkons zijn er diverse mogelijkheden. Kom naar tuincentrum Life & Garden en laat je inspireren en informeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant