1e jaars A-junior Gino Bergwerff (17) viel op in positieve zin en gaat wellicht mee naar Hollandia (foto's: AW).
1e jaars A-junior Gino Bergwerff (17) viel op in positieve zin en gaat wellicht mee naar Hollandia (foto's: AW).

Oefenwedstrijden voetbalclubs afgelopen week

Sport 580 keer gelezen

FC 's Gravenzande-RKAVV 5-1 (4-0)

Alleen de achterhoede in het basiselftal van trainer Maurizio Ceccucci was dezelfde als in de eerste seizoenshelft. "Remco Overdevest, Robin Steffens en Mike ten Kroode waren een weekend weg. Oalid Faik heeft zijn knie verdraaid tijdens zaalvoetballen, Rico de Boer is geblesseerd en Giorgio Achterberg had griep. Dat we op zaterdag speelden in plaats van op zondag wist iedereen bij wijze van spreken al in september toen de planning bekend was. We waren gewoon niet fit genoeg. Oalid Faik, Karam Boukhari, Dave Hooijmans, Peter Lomonaco en Norvin Mercera waren niet mee op trainingskamp. Dat we na rust 1-1 speelden is een schrale troost."

Volgend seizoen is Ceccucci van plan het anders aan te pakken. "Ik vind dat ik iedereen beschikbaar moet hebben na de winterstop. De winterstop is een periode van rust en herstel. En natuurlijk begrijp ik dat spelers na een week trainingskamp ook weer met vrouw of vriendin weg wil. Toch wil ik daar met het oog op volgend seizoen betere afspraken over maken." Overigens krijgt de spelersgroep voor het seizoen 2018-2019 al vorm. Na eerdere toezeggingen van Riemer Bovet, Didier Dandlau, Haitam el Marid, Christiaan de Krom, Justin van Rijswijk, Robin Steffens en Jordy de Wit heeft ook Karam Boukhari toegezegd bij RKAVV te zullen blijven. De zeer behendige 25-jarige vleugelspeler is ook komend seizoen op sportpark Kastelenring te bewonderen.

Opstelling RKAVV:
Petter van Pruijssen; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Sjors Verhagen (74. Dylan v. Oeffel), Haitam el Marid, Chris de Krom; Norvin Mercera (46. Gino Bergwerff), Serano van der Hurk, Karam Boukhari (62. Didier Dandlau). Doelpunt: v.d. Hurk (5-1; strafschop).

SEV-Quintus 3-1 (3-1)

Door ziek zijn, blessures en een weekend weg kende SEV wat afwezigen, maar die werden volgens trainer Denis Luhulima 'uiteraard' prima vervangen door de jonge generatie. "We waren technisch, tactisch, fysiek en conditioneel heer en meester op alle fronten. De uitslag had groter moeten zijn. Na de 1-1 verrichtte Giovanni Belloni twee uitstekende reddingen, waardoor we niet op achterstand kwamen. Na rust heb ik Jeffrey van der Zee uit het 2e elftal in de spits laten debuteren. Quintus had totaal geen kans meer en wij speelden de wedstrijd uit met goed positiespel." Overigens boekte SEV Walking Football het eerste succes van 2018. Bij ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion werd afgelopen vrijdag de 1e editie om de Haaglanden Cup gewonnen. SEV WF verloor niets en kreeg slechts 2 goals tegen. In de poule werd gewonnen van Scheveningen (3-1), ADO Den Haag 2 (6-0) en VCS (2-0). In de kruisfinale werd met 2-1 van Katwijk gewonnen, waarna het in de finale 0-0 werd tegen opnieuw Scheveningen. In de strafschoppenserie scoorde SEV WF alles. Scheveningen miste de laatste. Saillant detail was dat oud-selectievoetballer Joop Verhoek trainer is van beide finalisten.

Laakkwartier-Wilhelmus 0-2 (0-1)

Wilhelmus is goed uit haar trainingskamp in Barcelona gekomen. Na drie keer trainen op eigen koude bodem werd gewonnen bij een tweedeklasser. Trainer Oscar Laguna Burgos kon niet zeggen of hij nou tevreden was. "Ja en nee. Ja, met het resultaat en de overwinning. En nee, omdat we eigenlijk met 0-6 hadden moeten winnen. De laatste 20 minuten hadden we de wedstrijd helemaal op slot moeten gooien en eerder moeten beslissen. Maar goed ons spel was zeker niet onaardig." Minpunt was het uitvallen van doelman Dennis Pronk. Laguna Burgos: "Dennis had inderdaad pech met een pinkblessure. Hij keept niet zo vaak in één en valt dan ook nog eens uit. Zijn vinger ging uit de kom. Hij moet 2 weken rust houden."

Opstelling Wilhelmus:
Dennis Pronk (55. Martesano Biliosa); Tom Commers (46. Tomas Ruijgrok), Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Youri Bruno (60. Ruben Gymphi), Jacky Adam, Bud de Bree (46. Carlo Goedhart); Kevin Besamusca (46. Lars Goinga), Jake Smart (60. Bill Duah), Remy Kant. Doelpunten: Kant & Duah.

Roodenburg-Stompwijk'92 0-4

Trainer Erik van Manen, die voor een jaar bijtekende, trad aan met een veredeld 2e elftal. "De opstelling was door vele skiërs in mijn spelersgroep erg gemêleerd ja. Het was een vrij eenvoudige wedstrijd, waarbij we in de afronding een onvoldoende scoorden. Als we scherp waren geweest hadden we met 0-8 moeten winnen." Misschien lag dat aan zaterdagavond, toen vrijwel iedereen meedeed aan het VV/ZZ-KZ Zaalvoetbaltoernooi, waarin de keeper Erik van Manen zelf nog uitblonk. "Zaterdag ging het wel lekke ja. Ik werd zelfs door de organisatie tot man of the match uitgeroepen haha." Als trainer heeft hij zorgpunten over zaalvoetballen op zaterdagavond. "Natuurlijk levert zaalvoetbal in de winterstop ook wedstrijdritme op, maar de herstelperiode na een wedstrijd is natuurlijk veel te kort. Neem daar een avondje kantine bij en spelers zijn minder fit. Nou doen ze dit natuurlijk al jaren, maar in het kader van je lichaam rust geven is het natuurlijk niet optimaal." Van Manen is overigens blij met zijn contractverlenging. "En ook met die van mijn assistent en 2e elftaltrainer Rob van Benten. Er komen het seizoen 2018-2019 wel wat wijzigingen die nodig zijn om stabiliteit te brengen, daarover maken we eerst intern verdere afspraken voordat we daar mee naar buiten komen."

Zaalvoetbalkampioenschap VV/ZZ-KZ Stompwijk

Het VV/ZZ-KZ Zaalvoetkampioenschap in Stompwijk is nu al een aantal avonden onderweg. Op de 1e avond deed zich al het opmerkelijke feit voor dat in de wedstrijd Infinity-Base maar liefst 5 broers tegenover elkaar uitkwamen; Killian Bol & Kenrick Bol, Ivan Janson & Tjebbe Janson, Jaco Sweere & Sem Sweere, Richard Luk & Dennis Luk, en Ian den Hartog & Lars den Hartog. Infinity won met 4-1. Jaco Sweere scoorde de 4-0, waarna Sem Sweere de eindstand bepaalde. Titelverdediger Charles Kanonsky's en zesvoudig toernooiwinnaar de Broekies hielden elkaar afgelopen zaterdagavond op 0-0. Dat de Broekies overeind bleven was mede te danken door uitmuntend keeperswerk van Stompwijk'92 trainer Erik van Manen. Team O'Neill gaf Dream Team zaterdagavond voetballes. Het werd 10-0 door doelpunten van Man of the Match Frank van Santen (3; al actief sinds het begin van het ''ZZ-toernooi'' in 1985), Tim Vurens (3)), Luc Vurens (beiden zoon van ex-prof Edwin Vurens), Celso Duijvestijn, Edwin Develing en Melchior van Santen. Die beide laatsten zijn ook al sinds 1985 actief voor Team O'Neill op het toen nog ZZ Zaalvoetbaltoernooi. Komende zaterdag is er geen wedstrijdprogramma. Op zaterdag 27 januari wordt het toernooi in sporthal Meerhorst vervolgd.

Eerste duel vrouwen RKAVV

De vrouwen van RKAVV speelden in 2018 nog geen enkel oefenduel en trainden tot nu toe alleen maar. Trainer Bert van der Kaa oefent de komende week gelukkig twee keer voordat de competitie weer begint. "Alleen trainen is niet voldoende, maar om nu te zeggen dat het niet ideaal is gaat me te ver. Dat valt wel mee. Goed trainen is ook belangrijk."

Oefenvoetbal komende week

Zaterdag 20 januari
Forum Sport-Die Haghe, 14:30 uur.
KMD-SEV, 14:30 uur, Heulweg, Wateringen.
RKAVV-FC Maense (vrouwen), 14:30 uur.

Zondag 21 januari
RKDEO-Wilhelmus, 14:00 uur
Hollandia-RKAVV (competitie), 14:00 uur.

Dinsdag 23 januari
Stompwijk'92-Roodenburg (za.) (LAV Cup), 20:00 uur.
RKAVV-SV Den Hoorn (vrouwen), 19:45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant