Het affiche van het Haags Voetbalhistorietoernooi (foto: pr Haagsevoetbalhistorie.nl).
Het affiche van het Haags Voetbalhistorietoernooi (foto: pr Haagsevoetbalhistorie.nl).

Tonegido en Devjo in actie tijdens reünietoernooi

Sport 599 keer gelezen

Voorburg - De website Haagsevoetbalhistorie.nl organiseert op zaterdag 25 augustus voor de negende achtereenvolgende keer 'Het Haagse Voetbalhistorietoernooi'.

Dit is een uniek toernooi want nergens anders in Nederland vindt een toernooi plaats voor niet meer bestaande voetbalverenigingen. Vanuit het Voorburgse zullen oude tijden herleven wanneer we de (oud-)voetballers in actie zien van Tonegido en Devjo. Het Haagse Voetbalhistorietoernooi is inmiddels ook traditie geworden, een dag waar vele voetballiefhebbers naar uitkijken. Eén keer per jaar komen dan al die opgeheven voetbalclubs weer tot leven middels een klein toernooitje, een ouderwetse derde helft met vele mooie anekdotes, onder het genot van een hapje en een drankje, gevolgd door een spetterende feestavond. Kortom, het is jaarlijks één grote en gezellige voetbalreünie.

Om 12.00 uur begint het toernooi op het terrein van de Hsv VUC aan Het Kleine Loo te Den Haag, waarbij er 7 tegen 7 op een half speelveld zal worden gespeeld. Om 16.00 uur beginnen de andere poules en om 17.00 uur wordt er op het (hele) hoofdveld de wedstrijd Tonegido Voorburg tegen een team van Haagse Voetbalhistorie gespeeld, waarvoor vele oud eerste elftalspelers geselecteerd zijn. Eén keer per jaar terug naar die mooie voetbaltijden van weleer, dat kan op zaterdag 25 augustus op het complex van VUC. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant