In Scheveningen werd gestopt voor een groepsfoto van de senioren van de Koffiesoos van Damsigt (foto: pr wijkvereniging Damsigt).
In Scheveningen werd gestopt voor een groepsfoto van de senioren van de Koffiesoos van Damsigt (foto: pr wijkvereniging Damsigt).

Ritje senioren Damsigt in historische tram

Actueel 499 keer gelezen

Voorburg - De senioren van de Koffiesoos in wijkgebouw De Boot in Damsigt maakten woensdag 17 oktober een ritje met de oude Gele tram HTM58 van Voorburg naar Scheveningen.

Het was een prachtige rit. Oude tijden herleefden. Allereerst door de tram zelf: het geverniste houten interieur, de koperen hendeltjes om de bovenraampjes te openen, bordjes als 'Verboden te Spuwen', lampjes in keramische fittingen, het geschommel van de wagon, het schurende geluid van de wielen, de fluit bij weggaan en het getingel van de conducteur als het weer veilig is om op te trekken.

Oude tijden herleefden ook bij het rijden door de oude binnenstad van Den Haag richting Scheveningen met vele oude herkenningspunten. Straten waar de passagiers uit Damsigt gewoond of gewerkt hebben, waar familie woonde en waar gespeeld en gefietst is. Het was voor velen lang geleden dat ze in de binnenstad, het Statenkwartier of Scheveningen zijn geweest. Vele herinneringen kwamen boven. De tram reed zo ongeveer over alle tramsporen tussen Voorburg en Scheveningen. In Scheveningen werd gestopt voor een groepsfoto en na 2 uur 'trammen' was de Gele Tram weer terug bij Station Voorburg. Precies op tijd om tot slot bij 'Stuut' lekkere broodjes te verorberen en een kopje koffie (en thee) te drinken. Het gezelschap paste precies in de lunchruimte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant