Op 12 december is de Oosterbegraafplaats prachtig verlicht. (Foto: Buro JP)
Op 12 december is de Oosterbegraafplaats prachtig verlicht. (Foto: Buro JP)

Lichtjesavond op Oosterbegraafplaats

Actueel 1.072 keer gelezen

Voorburg - De decembermaand is voor mensen die een dierbare hebben verloren vaak extra moeilijk. Het is 's avonds vroeger donker en dat weerhoudt mensen er vaak van om de begraafplaats te bezoeken terwijl dit, juist nu, zo gewenst is. Daarom organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg voor de derde keer een lichtjesavond op woensdag 12 december 2018, van 18.30 tot 20.30 uur, op de Oosterbegraafplaats, Rodelaan 64 in Voorburg.

Op deze avond wordt de begraafplaats verlicht met fakkels en men kan een kaarsje op een graf of bij het urnenplein plaatsen. Aan ieder die behoefte heeft een dierbare te herdenken wordt gedacht. Het is ook mogelijk een herdenkingstekst te schrijven en deze in een doorzichtige bol in de kerstbomen achter de aula te hangen. Daarnaast kan men even opwarmen en samen zijn in de aula onder het genot van een warme drank en luisteren naar een strijkorkest van het Koninklijk Conservatorium.

Parkeren bij de begraafplaats is beperkt mogelijk. Daarom verzoeken wij belangstellenden, indien mogelijk, lopend, met de fiets of OV naar de begraafplaats te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant