Afbeelding

'Natuurlijk sta ik achter het coalitieakkoord'

Actueel 254 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - "Natuurlijk sta ik achter het collegeakkoord en ga ik dit uitvoeren", is de reactie van wethouder Rouwendal op de vraag van GroenLinks raadslid Jeroen van Rossum. "Maar over mijn persoonlijke geloofsovertuiging leg ik als wethouder geen verantwoording af."

Van Rossum heeft naar aanleiding van antwoorden op mondelinge vragen tijdens de raadsvergadering van 8 januari een debat aangevraagd over het feit dat het lid van het college, Jan-Willem Rouwendal, in tegenstelling tot de rest van het college niet volmondig afstand neemt van de Nashville verklaring. "Kan Rouwendal het coalitieakkoord dan wel volmondig kan steunen?"

Frank Rozenberg (GBLV/Gemeentebelangen) vraagt de wethouder waarom er een minderheidstandpunt is gecommuniceerd waardoor er zoveel commotie is ontstaan. "Wij reageren nooit op verklaringen die het collegebeleid niet raken", zegt Rouwendal. Op de vraag van Rozenberg, "bent u van mening dat een praktiserende homo zondig is", gaat de wethouder niet in. "Dan vraagt u naar mijn geloofsovertuiging. Daar praat ik niet over als wethouder maar daar wil ik graag met u over van gedachten wisselen op een ander moment."

Het was een stevig debat op dinsdag 22 januari dat nog een vervolg krijgt in de raadsvergadering van 5 februari. GroenLinks en Gemeentebelangen hebben de raad een motie voorgelegd waarin de raad wordt gevraagd afstand te nemen van de Nashville-verklaring. De motie wordt in ieder geval gesteund door D66. Of de voltallige raad deze motie steunt wordt duidelijk op 5 februari.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant