Burgemeester Tigelaar kon aan twee ergotherapeuten van Basalt Revalidatie een opbrengst bekend maken van €7.500 (foto: pr).
Burgemeester Tigelaar kon aan twee ergotherapeuten van Basalt Revalidatie een opbrengst bekend maken van €7.500 (foto: pr).

IQ quiz brengt €7.500 op voor kinderen met een beperking

Actueel 265 keer gelezen

Voorburg - De zesde editie van de Interservice IQ-quiz in Rotary district D1600 vond zaterdag 16 februari plaats in het Sint Maartens College in Voorburg. De avond werd georganiseerd door Rotaryclub Voorburg-Vliet.

De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan Basalt Revalidatie (voorheen Sophia Revalidatie) in Den Haag. Het geld zal worden bestemd voor de aanschaf van een zog. Akka-plateau. Met dit plateau kunnen kinderen met een meervoudige beperking op een veilige, gecontroleerde manier leren omgaan met het rijden in een rolstoel.

Het werd een spannende avond waarop zo'n 200 leden van verschillende serviceclubs (Rotary, Lions, Soroptimist, Round Table, Probus en Past-Rotary) met elkaar de strijd aangingen om de felbegeerde wisselbeker. De teams werden in 12 rondes van 10 vragen beproefd op hun kennis. De avond werd afgerond met een sprankelende muzikale performance van de BB Queenies, waarbij 10 muziekvragen moesten worden beantwoord. Tevens was er een loterij.

De winnaar van de avond werd het team van Rotaryclub Voorburg, dat door burgemeester Tigelaar de wisselbeker kreeg uitgereikt. Hierna kon hij aan twee ergotherapeuten van Basalt Revalidatie een opbrengst bekend maken van €7.500.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant