Afbeelding

Toerist vergeet visum aan te vragen

Algemeen 1.725 keer gelezen

Weet jij of je een visum nodig hebt voor je vakantie? Het komt vaak voor dat iemand er pas (te) laat achter komt dat hij of zij een visum nodig heeft. Lekker zonder zorgen op vakantie gaat zit er dan niet bij, dus zorgt ervoor dat een visum aanvragen niet jouw vakantie verpest.

Voor veel vakantiebestemmingen, zoals India en Turkije, heb je een visum nodig. Niet iedere toerist is daarvan op de hoogte. Ze realiseren dit te laat of helemaal niet dat ze een visumaanvraag hadden moeten doen. Misschien dat dit te maken heeft met het gemak van online je reis boeken, dat is wat visumbureau VisumBuitenland.nl stelt. Even snel, in een paar dagen tijd of minder, kan je alles voor je vakantie regelen en vertrekken. Maar dat geldt niet voor het aanvragen met een visum, met grote gevolgen van dien.

Weet of een visum nodig is

Je kan het je haast niet voorstellen: je hebt alles in je koffer gepropt en met paspoort en vliegticket in je hand sta je bij de incheckbalie. De luchtvaarmaatschappij controleert of alles klopt en oeps, bent wat vergeten: het visum. Je mag niet het vliegtuig in en komt niet in het land van je dromen. Ontzettend balen natuurlijk, maar dit kan je gemakkelijk voorkomen door vooraf te checken of een visum vereist is. Zelfs voor populaire vakantiebestemmingen, zoals India, Vietnam, Australië, Canada en de Verenigde Staten, wordt dit vaak vergeten.

Kostbare tijd op het vliegveld

Om vakantie te vieren in Amerika heb je een visum nodig, het ESTA. In vervlogen tijden kostte het aanvragen op het vliegveld enkele minuten en kon je zo doorreizen naar het land van Hollywoodfilms en fastfood. Tegenwoordig duren de minuten enkele uren. Grote kans dat het aanvragen van je ESTA zo lang duurt dat je je vlucht mist. Zonde. Bij andere landen kan het aanvragen van een visum meer dan een nacht duren. Zo kost het minimaal 24 uur voor het visum voor India wordt toegekend. Reken er maar op dat je je vlucht mist en een nieuwe moet boeken.

Coulance is niet meer mogelijk

Vanwege de veiligheid worden vele maatregelen op het vliegveld strenger en strenger. Ongewenste reizigers moeten worden geweerd, want niemand zit te wachten om het vliegtuig te delen met een crimineel of terrorist. De immigratiedienst neemt veiligheid serieus en geen enkele vorm van coulance is mogelijk. Het maakt daarbij niet uit hoe lief je kijkt of hoe schrijnend de situatie is. Zelfs om de begrafenis van je moeder bij te wonen, krijg je geen coulance als je niet over een geschikt visum beschikt. 

In sommige gevallen kan je geluk hebben als vergeetachtige toerist zonder visum. In uitzonderlijke situaties kan het zijn dat het land je een visum aanbiedt als je op het vliegveld van je vakantieland staat in nood. Dit is het geval als een visum is bedoeld als inkomstenbron voor de overheid – en als veiligheidsmaatregel dient. Een voorbeeld hier van is het visum voor Turkije. Mocht je dit vergeten zijn, dan was dit warme land vaak bereid om een visum te verlenen. Sinds kort is daar een stokje voor gestoken door de Turkse overheid.

Voorkom problemen: regel je visum tijdig!

Wil je zonder zorgen naar je vakantiebestemming vertrekken? Controleer tijdig voordat je je koffer inpakt of een visum vereist is. Geen visum nodig? Mooi, dan kan zonder zorgen wel. En als je wel een visum nodig hebt, kijk dan goed welk type vereist is en hoe je dit moet aanvragen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, want visumbureau visumbureau VisumBuitenland.nl helpt jou. Binnen een paar minuut is jouw visum aangevraagd. Het kan wel even duren voor je visum is toegekend, variërend van een minuut of vijftien voor een Turks visum tot een paar dagen voor je Rusland in mag. Oftewel; ga zonder kopzorgen op vakantie en regel dat visum op tijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant