Afbeelding

Hardlopers Sparta onderweg met bevrijdingsvuur

Actueel 462 keer gelezen

Wageningen/Voorburg - "Onze warmte van vanavond gaat jullie goed doen in deze koude nacht." Met deze woorden van burgemeester Klaas Tigelaar op zak vertrokken de lopers van atletiekvereniging Sparta vannacht met het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Voorburg. Zij worden om 15.00 uur verwacht in Oranjelust in Voorburg tijdens de kinderstraatspelen.

Sinds 1948 wordt in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken: hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Dit bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. Het vuur wordt elk jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het 5 Mei Plein voor Hotel De Wereld. Na het ontsteken wordt het vuur verspreid naar verschillende gemeenten in Nederland door o.a. gemeenten, lokale atletiek- en sportverenigingen, 4 en 5 mei comités, Oranjeverenigingen en andere organisaties.

Dit jaar doet Leidschendam-Voorburg voor het eerst mee met lopers van atletiekvereniging Sparta. Vandaag wordt de vlam ontstoken in Voorburg. De burgemeester ontvangt de lopers tijdens de straatspelen van Oranjelust. Het uitgangspunt van Oranjelust past mooi bij de ontvangst van het bevrijdingsvuur: 'ieder kind verdient het om in vrijheid te kunnen spelen'. De lopers komen naar verwachting in Oranjelust aan rond 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.   
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant