Het project Vliethaven wordt ook door Schouten Projectontwikkeling gebouwd.
Het project Vliethaven wordt ook door Schouten Projectontwikkeling gebouwd.

GBLV wil duidelijkheid over problemen bij Bouwbedrijf Schouten

Algemeen 3.072 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De fractie van GBLV/Gemeentebelangen maakt zich zorgen over de problemen bij bouwbedrijf Schouten waardoor bouwprojecten stagneren of zelfs stilliggen. In het AD verscheen onlangs een artikel over de ellende die dit veroorzaakt voor gedupeerde kopers. Schouten is ook in Leidschendam-Voorburg betrokken bij meerdere projecten.


Bouwprojecten van het Leidschendamse bouwbedrijf in Pijnacker en Rijswijk lopen al forse vertragingen op. Oorzaak van de vertraging ligt onder meer in het verwerken van de kopers opties, het afstemmen met de leveranciers en onderaannemers, en de krapte op de markt ten aanzien van de inschakeling van deze partijen.

GBLV stelt nu vragen aan het college of er ook in Leidschendam-Voorburg spraken is van vertragingen bij projecten van Bouwbedrijf Schouten.  De fractie wil een overzicht van de met Schouten (ook in samenwerking met andere partners) afgesloten intentieverklaringen en verleende bouwvergunningen.

Tevens willen zij een overzicht van grondverkopen van de gemeente aan aan Schouten waar nog geen bouwactiviteiten zijn gestart of waarvan de bouw kennelijk stilligt. En zij willen het aantal bij de gemeente binnengekomen signalen/klachten over vertraging in bouwprojecten van Schouten ontvangen.

Ook willen zijn een overzicht ontvangen van de openstaande betalingen per project van het bouwbedrijf aan de gemeente te voldoen ten aanzien van leges of andere financiële verplichtingen en eventuele betalingsachterstanden in dagen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant