(Foto: Rijkswaterstaat)
(Foto: Rijkswaterstaat)

Verkeershinder A4 voor aanleg fietsviaduct

Algemeen 847 keer gelezen

Den Haag -  Voor het plaatsen van een fietsviaduct over de A4 is deze weg aankomende week 2 nachten gesloten. Hiermee wordt een ontbrekende schakel ingevuld van de sterfietsroute Trekfietstracé. Deze fietsroute verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad.

De 1e avond en nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 afgesloten en de 2e avond en nacht de verbindingsbogen van en naar de snelweg A13. Het fietsviaduct komt te liggen tussen de opening in de geluidswal langs de A4 aan de zijde van Ypenburg in de wijk Bosweide en, aan de andere zijde van de A4, het golfterrein Leeuwenbergh. Tijdens het plaatsen van het viaduct is het deel van de snelweg waarboven gewerkt wordt afgesloten. Om overlast voor het verkeer op de A4 zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk 's avonds en 's nachts uitgevoerd.

Nacht 1: donderdag 8 augustus vanaf 19.00 uur tot en met vrijdag 9 augustus 2019 06.00 uur. De hoofdrijbanen van de A4 zijn afgesloten in beide richtingen. De verbindingsbogen A4/A13 en A13/A4 zijn deze nacht open.
Nacht 2: vrijdag 9 augustus vanaf 19.00 uur tot zaterdag 10 augustus 2019 09.00 uur. De verbindingsbogen zijn afgesloten. Deze nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 beide open.
Naar verwachting is het werk zaterdagochtend 10 augustus 2019 klaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het werk alsnog afgemaakt op zaterdag 10 augustus vanaf 19.00 uur tot zondag 11 augustus 09.00 uur. Ook dan zijn de verbindingsbogen afgesloten en de hoofdrijbanen van de A4 beide open.

Het deel van het fietsviaduct dat boven de snelweg komt, bestaat uit 4 stalen delen. Deze zijn gemaakt in een fabriek en worden 8 en 9 augustus met speciaal vervoer naar de locatie gebracht. Hier worden de onderdelen vervolgens met grote kranen direct op de juiste plek geplaatst. Hiervoor zijn in het afgelopen jaar steunpunten gebouwd, aan weerszijden van de A4 en in de middenberm van de A4.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant