Kinderen druk aan het spelen op de waterspeelplaats in Stadstuin Rusthout (archieffoto Dick Janssen).
Kinderen druk aan het spelen op de waterspeelplaats in Stadstuin Rusthout (archieffoto Dick Janssen).

Opening nieuwbouw Stadstuin Rusthout tijdens Zomerweek

Algemeen 1.025 keer gelezen

Leidschendam - Van maandag 26 augustus t/m zondag 1 september organiseert Stadstuin Rusthout in Leidschendam dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur de traditionele Zomerweek met activiteiten voor jong en oud.

Dit jaar extra feestelijk omdat de Stadstuin over een nieuw gebouw beschikt dat ook deze week wordt geopend. Bij slecht weer kunnen de meeste activiteiten nu ook doorgaan. De workshops of activiteiten zijn gratis, of kosten maximaal €2.

De Zomerweek begint maandag 26 augustus vanaf 9.30 uur nog in alle rust met de natuurworkshops voor volwassenen 'Kom in balans', met als thema's rust ruimte, ritme en grenzen door natuurcoach Karlien van Haagen. Opgeven kan via karlien@natuurverbindt.nl of in de Stadstuin. Voor de kleintjes is er om 11.30 en 15.00 uur poppenkast, waarin weer een paar bekende Stadstuindieren meedoen. En vanaf 14.00 uur kunnen kinderen op de sportieve toer gaan en kennismaken met tennis op tennispark Overdam naast Stadstuin Rusthout.

Dinsdag 27 augustus wordt de creativiteit van de jeugd aangesproken: 's morgens van 11.00-12.00 uur kleibeestjes maken met natuurmateriaal door kinderen van 4/5 jaar en 's middags stokpoppen maken met sokken en natuurmaterialen door kinderen van 6-10 jaar.

Spannend wordt het op woensdag 28 augustus vanaf 11.00 uur met een 'nature escaperoom' voor kinderen van 9-13 jaar en vanaf 14.00 uur een bijenworkshop door de imker.

Donderdag 29 augustus wordt weer een creatieve dag voor oud en jong. Om 11.00 uur een schilderij maken voor volwassenen en kinderen en om 14.00 uur de creatieve natuurworkshop Zomerherinneringen door natuurcoach Karlien van Haagen voor volwassenen. De jeugd vanaf 8 jaar kan dan creatief worden in de keuken. Om 11.30 uur en 15.00 uur is er voor de kleintjes weer poppenkast.

Opening nieuw gebouw
Vrijdag 30 augustus begint om 11.00 uur met de komst van de CompostBakker met zijn compostcircus voor jong en oud. 's Middags vindt de officiële opening plaats van het nieuwe gebouw door burgemeester Tigelaar. Niekie Kids Design zorgt voor het feestelijke schminken van de aanwezige kleine gasten.

En dan is de Zomerweek nóg niet voorbij. Zaterdag 31 augustus verzorgt scouting Damherten een spellencircuit voor kinderen van 4-10 jaar van 12.00-15.00 uur. De afsluiting op zondag is nog even een verrassing. Hou daarvoor de site en Facebook van Stadstuin Rusthout in de gaten.

Nadere informatie op www.stadstuinrusthout.nl. Om teleurstelling te voorkomen is van te voren opgeven wenselijk via info@stadstuinrusthout.nl of op de lijst in de Stadstuin. Maar de natuurspeeltuin, tuin en het terras zijn ook zonder activiteiten te bezoeken en elke dag zijn er onbeperkt Oudhollandse spelletjes te doen en worden er pannenkoeken gebakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant