Hanneke Caffa (links) is blij met Astrid van Baalen van de VVD. (foto Het Krantje)
Hanneke Caffa (links) is blij met Astrid van Baalen van de VVD. (foto Het Krantje)

VVD speelt met vuur

Blog 94 keer gelezen

Voorburg - De inspanningen van de VVD om de ondernemers aan de Parkweg geen precario-belasting te laten betalen, is spelen met vuur. Hoewel Hanneke Caffa van de kledingzaak aan de Parkweg blij is dat het College haar deze belasting, wegens de werkzaamheden kwijt schold, zal dit bij de ondernemers uit de Herenstraat en de Kerkstraat de wenkbrauwen doen fronsen.

Door Bart Bakker

En hoe zit het trouwens met de andere ondernemers aan de Parkweg?

Zij zagen tenslotte ook hun omzet fors teruglopen. Waarom zal de gemeenten hen dan niet tegemoed komen? Er is met deze beslissing in elk geval een interessant vraagstuk ontstaan. Blijft het bij deze ene ondernemer of zullen er meer volgen? Bij de Damlaan in Leidschendam heeft een aantal ondernemers, vanwege de langdurige verbouwingen voor hun deur, ook geen precariobelasting te hoeven betalen voor hun reclame-uitingen in en rond het pand.

Ik ben benieuwd hoe deze ontwikkeling zich gaat voortzetten. Daar komt overigens bij dat diverse horeca-ondernemers het vreemd vinden dat de vierkante meters van de precariobelasting in het Oude Centrum verschillend zijn. Zijn hier regels voor of is dit ook meten met twee maten? Het antwoord is aan de politiek om dit eens tot de bodem uit te zoeken. Opvallend is dat diverse ondernemers in zo’n onderzoek totaal geen vertrouwen hebben.

Uit de krant