Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

ENGERDS

Column 501 keer gelezen

Ik hoef u niets meer te vertellen over de akelige etters die kansloze bejaarden te lijf gingen met hun prikactie. Bizar dieptepunt in de huis, tuin- en keukenmisdaad.

Toch misgelopen? Een verkorte versie. Aanbellen bij ouderen, zeggen dat je van de trombosedienst bent en dat je bloed moet prikken in de vinger. Ondertussen worden door een andere asociale engerd kostbaarheden gejat.

Vervolgens moet de ontdane bejaarde nog wel betalen voor dit onderzoek. Pasje erbij, pincode afkijken, pasje jatten en €4.000 kwijt. Bij criminaliteit een nieuw fenomeen. Ontluisterend.

Vraag me altijd af wat er in het monsterlijke brein van dit tuig afspeelt. Bejaarden of mensen met een verstandelijke beperking slachtoffer maken van jouw misselijkmakende jatwerk. Zit er in dat perverse brein niet één cel, dat ageert tegen zoveel lafheid.

Bejaarden zijn niet dom. Integendeel! Ze zijn te goeder trouw en doorzien moeilijk het slechte van ontspoord uitschot. Ze kunnen vaak de hectische wereld met alle technische en digitale ontwikkelingen maar moeilijk volgen. Dat kun je hen nimmer kwalijk nemen.

Misdadig gewetenloos tuig maakt daar misbruik van. Parasieten van onze samenleving. Pinautomaten verdwijnen, winkels worden beveiligd, camera`s alom. Dus verleggen ze hun terrein naar bejaarden. Makkelijke doelgroep om met minimale voorbereiding aan geld te komen. Verachtelijk en laaghartig. Afgelopen zaterdag een vrouw van 101 jaar (…) in Bloemendaal.

Over mensen met een verstandelijke beperking heb ik niet eens. Deze mensen een financiële loer draaien is mogelijk nóg schandaliger. Heb je dan helemaal geen geweten? Ben je zo slecht van aard, zo diep gezonken, dat je zonder schaamte van deze groep een bankrekening leeg trekt? Weerzinwekkende moraal.

Vroeger was er een klassiek beeld van de dief. Karakteristieke mannen, ongeschoren met louche uiterlijk, gleufhoed en hoge kraag. Soms voorgeschoteld met streepjespak en nummer op de borst. Anno nu zien we een nieuwe akelige werkelijkheid. Vrouwen! Zelfs jonge.

Niet zelden gaan vrouwen in groepjes op roverspad. Wekt meer vertrouwen bij de voordeur. Het maakt me kotsmisselijk en weekt een ongezonde agressie bij me los die ik voor onmogelijk hield. Het doortrapte, geniepige en gewetenloze toneelspel van deze loslopende loeders, doet mijn bloed koken. Ik veracht ze met alle vezels van mijn lijf.

Ik heb er mijn gedachten over. Niet uitvoerbaar, maar wil het gewoon kwijt. Uit oprechte niet gespeelde woede. Ik pleit voor grondwetswijziging met extra zware straffen als het gaat om het lafhartig beroven van ouderen boven de tachtig jaar en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Mensen, die vaak weerloos zijn en niet zelden een makkelijke prooi voor ellendig geteisem. Laat de rechter er een bonus van maanden bovenop gooien. Laat ze voelen, dat we in óns land niet gediend zijn van smerige laffe berovingen. Ja, ik klink boos, geërgerd. Weinig lachen deze week. Stoor me wezenloos aan dat gewetenloze schorem. Konden we maar terug naar vroeger en ze publiekelijk tentoonstellen. En dan gooien met tomaten? Nee!

Met injectienaalden.

Uit de krant