Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

PING!!! SEKS!!!!

Column 331 keer gelezen

Vaker door Las Vegas gelopen. Ken het goed. Dacht ik. Verblind door mega hotels, casino`s en meer waanzinnige excessieve luxe, is me tóch wat ontgaan.

Schreef afgelopen 33 jaar nooit over seks. Ben ouderwets. Privé, gaat niemand iets aan. Over en sluiten. Onwrikbaar. Je blijft echter een schrijvertje die ontwikkelingen wil duiden. Daarom stap ik millimeters voorbij mijn eigen morele limiet.

In Las Vegas was de jaarlijkse Techbeurs. Nieuwtjes op het gebied van elektronica en wat al niet meer. Altijd dezelfde items. Laatste snufjes op tv –en computergebied. Dit jaar ook focus op iets anders. Seks!

Dat we veel met apps regelen dringt door tot de mondiale burger. Vanuit de auto klik je thuis al de lichten aan en zet je de cv op standje aangenaam. 

Nog even en je kunt met je scharrelei-app alvast een omelet bakken, terwijl je met de kruiden-app zout en peper toevoegt. Appie happie.

Terug naar Las Vegas. Op die beurs roert zich de seksindustrie. Werkelijk? Zeker! Heb het niet over opblaaspop Jenny, die je via een app kan laten zuchten en steunen of kan laten zeuren, dat ze hoofdpijn heeft. 

Niet over de app 'buurt alert', die hevig pingelt als een van de buren een hitsig binnenbrandje op voelt komen en wel een onstuimige stroomstoot kan gebruiken. Het is komischer.

Vooraanstaande techneuten, als erotiekondernemer Eric Idema, kondigen een seks app aan. Pardon?

Een app, die ons van allerhande informaties kan voorzien. Op het gebied van lust, zin en weerzin. Echt? Jazeker! Geef ruiterlijk toe, dan slaat mijn brein op hol.

Via de app op je smartphone kun je de eigen seksuele gemoedstoestand inschatten. Volgens mij heb je daar geen app voor nodig. 

Maar ja, wat weet ik er nou van? Je partner kan dan een app-seintje op zijn of haar mobieltje krijgen, dat zich dreigende lust ontrolt voor een rondje 'retteketet beter bed'. 

Mijn fantasie vliegt uit de bocht. Stel me het volgende voor.

Zit je op een verjaardag. Taartje, koffie en onvermijdelijke Kips leverworst, die in de loop van de avond verandert van aantrekkelijke snack tot bacteriebom met gevaarlijke zwarte Tsjernobyl randjes. Valt er even een stilte en ja hoor, daar gaat de mobiel van tante Eef: 'Ping, ping, ping!'

Oom Kees schrikt, kijkt met een rode kop, als een vers uit de grond getrokken biet, naar tante Eef. Die loert opgewonden op haar schermpje. Tante Eef kijkt oom Kees hitsig aan, terwijl ze bijna onzichtbaar naar de voordeur knikt om weg te gaan. Oom Kees aarzelt, maar dat hij beter niet kunnen doen.

De app van tante Eef draait overuren. Ze heeft trek in oom Kees. Dus hoort de hele kamer luid en duidelijk: 'Ping, ping, ping!!!' Het gezelschap kijkt naar tante Eef. “Is dat je werk?”, vraagt de jarige. 

Tante Eef hijgt, kijkt vluchtig richting oom Kees en lispelt dan haast onhoorbaar:

“Een update! Dat wordt overwerken!”

Uit de krant