Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

LACHWEKKEND

  •   keer gelezen   Column

Ene Arnold Brans migreert van VVD naar Gemeentebelangen. Nooit van man gehoord. Gaat z`n gang maar. Vrijheid, blijheid. Of, toch niet? Twijfelde of dit onderwerpje de moeite waard is. Te onbeduidend. Ken heikeler zaken. Tóch even aanstippen. Niet die irrelevante Brans persoonlijk. Zijn migratie. Dát knelt.

VVD en Gemeentebelangen denken totáál anders. Representeren verschillende doelgroepen. Ken van beide partijen genoeg mensen. Geloof me, die hebben alleen gemeen, dat ze moeten ademhalen, eten en slapen. Omdat deze Arnold Brans zich jarenlang committeerde aan VVD-ideologieën, is een overgang naar Gemeentebelangen op z`n zachtst merkwaardig. Plakt het predicaat absurd op dit onraadslid.

Bij verkiezingen op VVD lijst staan. Meedenken bij partijprogramma en dáár je fiat aan geven. Dan sta je ergens voor of zoals u wilt, achter. Dan herken je jezelf in het doen en denken van een partij. Zo fanatiek zelfs, dat je daadwerkelijk als raadslid participeert.

Gemeentebelangen doet veel goeds. Hun filosofie blijkt echter totaal anders, dan die van de VVD. In de kern van beider beleid zitten cruciale verschillen en opvattingen over de samenleving. Ik weet dat er veel oud zeer, achterklap en venijn bestaat tussen deze partijen.

Hoe is het dan mogelijk dat een bezield VVD-partijlid zich kan vinden in een partij met totáál andere prioriteiten, maatschappelijke opvattingen en dogma`s? Oogt verdacht en rond deze onverklaarbare draai lijkt de stank van banale, kinderachtige rancune te hangen.

Eerlijkheidshalve interesseert die hele Arnold Brans me nul. Als hij zich plots conformeert aan een totaal averechtse filosofie, is dat zijn zaak. Dat hij als een windvaan van richting kan veranderen kun je ook bestempelen als 'lenig in de leer'. Zijn zaak, niet de onze. Of…..?

Of s dit vet kiezersbedrog? Raadslid Arnold botste met zijn VVD over zaken rond Schakenbosch. Gevolg, een onwerkbare situatie. Kán. Maar, geacht raadslid, wijk je dan uit naar een andere partij die lichtjaren ver verwijderd staat van uw oorspronkelijke VVD? Begrijpt úw kiezer zoiets of moet u zich schamen over deze onbegrijpelijke stap?

Ergens voor staan en daar jarenlang aan meewerken. Met diepe overtuiging beleid mede smoel geven, uitdragen en verdedigen. Wat je van een partij- en raadslid mag (nee, moet!) verwachten. Is het dan voor úw (!) kiezers logisch, dat u na een meningsverschil totaal van richting veranderde? Arnold ijlde, letterlijk: “Ik vertegenwoordig de mensen die op mij stemden!” (…) Hopelijk ziet hij dit misleidende gezwam nu zelf ook in!

VVD en Gemeentebelangen, doen hun best om onze gemeente leefbaar en aantrekkelijk te maken. Wél vanuit een behoorlijk afwijkende maatschappijvisie, achtergrond en gedachtengoed. Dat iemand zo makkelijk van denkwijze kan veranderen is bedenkelijk. Een partij verlaten kan altijd. Je oorspronkelijke overtuiging te grabbel gooien is een andere zaak.

Komend vanuit VVD meent draaitol Arnold: “Wat mij bij Gemeentebelangen aanspreekt is dat het belang van burgers voorop staat!” Vraagje: “Waarom werd u dan raadslid voor de VVD?” Wat ik tenslotte eigenlijk echt van Arnold Brans vind?

Lachwekkend!

Meer berichten