Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

VLEESWROEGING

  •   keer gelezen   Column

Eerlijk. Krijg compleet het lazarus van dat klimaatgeëtter. Het gezeik en gezanik ben ik vreselijk beu. Aarde warmt op. Nou weet ik het wel. Moe van.

Bij elke scheet, moet je aan de toekomst denken. Aan het perspectief van mijn kinderen en kleinkind. Beetje gas geven in de auto en je bent de Co2 beul van je nageslacht. Mijn mening? Onheil over honderd jaar, kan. Maar mag ik nu ook nog leven?

Noem me asociale egoïst, die maling heeft aan dierbaren. Stuur ingezonden brieven over mij via redactie, Krantje online of facebook. Maling aan. U doet maar. Ben het zo zat. Nu weer 'Week zonder vlees'. Volgt zeker 'Maand van de sojaboon' of 'Dag van de peulvrucht'.

Mijn leven moet (ja, moet!!) slechts in het teken van 'na ons' staan. Onvermijdelijk moet ik over eigen bestaan heen kijken. Leef niet meer in het nú, maar dien dagelijks mijn gedrag te halen uit data van een glazen bol. Op de kermis heette die nep ooit, waarzeggerij.
Binnenkort loop ik anoniem op Schiphol met plaksnor en zonnebril. Relaxed op reis om te genieten van andere culturen en zon blijkt pervers. Dus spreken klimaatsnuivers over 'vliegschaamte'. Vliegschaamte! Welke idioot verzint dat?

Wanneer ik vlees eet, ben ik paria van de toekomst. Dus verzonnen die vegafreaks een andere titel om mij aan de schandpaal te nagelen. Vanaf dit stukje ga ik door het leven als man met 'vleeswroeging'. Als biechten nog trendy was, zat ik minimaal drie weken in zo`n zweethokje te pruilen over hamlappen.

Vliegschaamte en vleeswroeging. Wat rest? Na het barbecueën krijg ik vast barbecueberouw. Na mijn crematie krijg ik napraat, ben ik onruststoker. Ook rijd ik met benzinemotor. Lekker tanken en zegeltjes sparen, dat type. Klimaatmaniakken pikken zoiets niet. Voor hen ben ik klassiek, wagenziek.

Word er niet goed van. Krijg zelfs een megahekel aan het woordje toekomst. Vergeet ik dan het nageslacht? Helemaal niet. Denken aan de toekomst van onze kinderen houdt toch zeker niet in, dat ik het heden moet negeren. Complete waanzin van hysterische klimaatjunken.

Hoe moet ik me nú gedragen met in het achterhoofd de wereld rond pakweg 2095? Geen idee. U ook niet en wetenschappers gaan rollebollend over straat. Waarom? Omdat ze het óók niet weten. Politieke partijbonzen weten het wel. Ze braken onheil. Die slijmen zich in het brein van hun kiezers om hun stem.

Wens het allerbeste voor uw en mijn nakomelingen. Gun ze alles, maar cijfer me toch niet volledig weg. Mijn leven laten verdampen omdat er misschien, heel vaag in de verre toekomst, wel eens iets mis zou kunnen gaan. Naïef? Nee, realist.

Ik eet vlees en vlieg al decennia de wereld over. Zorg daarmee voor werkgelegenheid in vele geledingen en spendeer dankbaar aanvaarde cash in minder bedeelde landen. Dus helemaal geen vliegschaamte. Integendeel. We hoeven niet ongegeneerd onze aardkloot uit te wonen. Nadenken mag. Eenzijdig denken irriteert me echter mateloos. Ik een naam, zij een naam. Welke? Co2 jankers! Van welk discutabele clubje?

Klimaatsyndicaat!

Meer berichten