Marcel Gräffner, voorzitter van de sponsorcommissie van RKAVV.
Marcel Gräffner, voorzitter van de sponsorcommissie van RKAVV.

Achter de schermen bij RKAVV…..

za 31 mrt 2012, 10:32 Columns 51 keer gelezen

Het kan soms raar lopen. Zit je niets vermoedend heel gezellig met vrienden te eten in het gezellige café restaurant Flow-Enzo, kom je ineens een journalist tegen.....

door Marcel Gräffner

Als we na het eten nog even gezellig blijven hangen voor een drankje in Flow-Enzo raak ik in een amicaal  gesprek. “Zou je geen column willen schrijven voor Het Krantje Online?”……

Je hebt veel te melden. Simpele vraag. Maar wat moet ik dan in godsnaam schrijven? Wat ik zoal overdag doe? Lekker boeiend… wie zit daar dan op te wachten. De club, natuurlijk dat is leuk, een kijkje achter de schermen bij RKAVV.

Voetbal is meer dan alleen op zaterdag en zondag tegen een bal schoppen en er achteraan rennen. Een club runnen is net als een bedrijf draaiende houden, dagelijks werk. Ok, ik ben om, we gaan het doen. Om te beginnen ga ik iedere 14 dagen een stukje opleveren.

Als ik de volgende dag wakker wordt spookt er nog steeds van alles door mijn hoofd, ook heb ik het gevoel dat ik een uur achter loop. Of dat komt door het naborrelen of mijn gesprek met de journalist weet ik dan nog niet. Na ontbijt, koffie en de krant spoed ik mij richting Haarlem waar het vlaggenschip van RKAVV moet aantreden tegen de Koninklijke HFC. Dit wil ik natuurlijk niet missen, een club met zo’n historie wil ik wel eens van dichtbij bekijken.

In Haarlem aangekomen is de wedstrijd al in volle gang. Vanaf het met veel RKAVV’ers bezette terras krijg ik de nodige opmerkingen te verwerken over “dat de scheidsrechter maar alvast begonnen is met de wedstrijd”, voetbal humor. Op dat moment begint er bij mij iets te dagen. Dat is waarom ik het gevoel heb de hele dag achter de tijd aan te lopen…… Vannacht is de zomertijd gestart! Natuurlijk een beetje dom maar gerustgesteld dat er niets ernstigs met mij aan de hand is, bekijk ik de verdere wedstrijd. Na een iets teleurstellende 1 – 1 ga ik naar huis waar ik gelukkig nu wel op tijd met het bord op schoot klaarzit voor Studio Sport.

De rest van de week staat vooral in het teken van de voorbereidingen op de grote dag, 7 april. De geplande open dag voor de jeugd tot en met 12 jaar, de wedstrijden van selectieteams onder de 23, 17, 15 en 13 tegen vertegenwoordigende teams van ADO Den Haag en natuurlijk het slotstuk om 17.00 uur als onze helden van RKAVV voor de jubileumwedstrijd mogen aantreden tegen de profs van ADO Den Haag. Heeft u al kaartjes gekocht trouwens? Ik zou het zeker doen want dit wil niemand missen.

Als je het zo opschrijft ben je snel klaar maar er komt heel wat meer bij kijken. Om te beginnen de gesprekken met ADO, het komen tot een geschikte dag, hopen dat er niet te veel afgelastingen zijn in de weken ervoor en er geen inhaalprogramma tussendoor komt. Hoe ontvangen we onze gasten, maken van afspraken met buurman SEV, afstemming met politie en veiligheidscoördinatoren. Het maken van een heus draaiboek, onze eigen stewards inregelen, ruimte voor de pers maken. Inschatting maken van het aantal toeschouwers, zorgen voor de juiste inkoop voor onze kantine. Kaartjes en affiches drukken en verspreiden, PR verzorgen, sponsoren uitnodigen. Sfeeracties organiseren, ballenjongens en meisjes regelen. En niet te vergeten VRIJWILLIGERS regelen. Wat betreft dat laatste mogen we als RKAVV super trots zijn dat we zoveel vrijwilligers hebben en alle activiteiten opgepakt kunnen worden.

Bent u er nog? Ik hoor het u al zeggen, het is maar een spelletje voetbal. Toch komt er zoveel bij kijken maar dat maakt het werken naar de climax, het beginsignaal van onze jubileumwedstrijd, alleen maar leuker. Ik kijk er al naar uit. Nu maar hopen dat het voorjaar dat zich de afgelopen week uitbundig liet begroeten ook volgende week zal meewerken om het nog leuker te maken. Alleen dat stukje hebben we niet in de hand en laat zich ook niet in ons draaiboek vastleggen.

Vanavond weer naar de club, maar deze keer niet vergaderen. Vanavond laat ik me eens verwennen in onze tot 3-sterrenrestaurant omgetoverde kantine. Op het programma staat ons HerenDiner. Kalfsmuis met Banyulsdressing, vis velouté, runderhaas met truffeljus, amuse van bosvruchtenmousse, chocoladeverrassing en koffie met friandises. Dat alles begeleid door Kees Jansma die gaat vertellen over de kracht van het voetbal.

Soms is het echt heel vervelend om bestuurder te zijn van een geweldige club.

Uit de krant