Marcel Graffner (foto: Het Krantje).
Marcel Graffner (foto: Het Krantje).

COLUMN: Nog een maand elke dag Wilfred Genee?

do 5 jul 2012, 08:07 Columns 0 keer gelezen

Een maand iedere dag Wilfred Genee is nog te doen. Zeker als Gijp erbij zit valt er altijd wel iets te lachen. We hoeven geen discussie te voeren over het niveau dat het programma soms heeft maar het is wel ontspannen tv amusement. Maar als we dan bij de Tour zijn aangekomen en de plaats naast Wilfred door Gert Jakobs ingenomen wordt dan is het voor mij toch wel even genoeg geweest.

Door Marcel Graffner

De Tour volg ik wel via de NOS maar het grote wachten is wat mij betreft op 27 juli wanneer de Olympische Spelen starten. Tot die tijd dus ruimte om in deze “voetballoze” tijd nog wat losse eindjes voor RKAVV af te ronden.

Zo kon vandaag de hoofdprijs van de RKAVV jubileum loterij uitgereikt worden. Het toeval wil dat deze is gewonnen door een SEV-man in hart en nieren, Frank Tetteroo. Dit uiteraard tot grote hilariteit binnen zowel SEV als RKAVV. Hopelijk zal deze prijs de pijn voor Frank iets verzachten nu zijn zoon Tim de overstap heeft gemaakt van SEV naar RKAVV. Laten we het er maar op houden dat het een poging is het groene bloed van Frank en zijn echtgenote (“ik blijf gewoon naar SEV gaan hoor!”) wat roder te kleuren. Met deze uitreiking is ook het laatste losse eindje van de jubileum activiteiten tot een goed einde gebracht.

Omdat ik Wilfred even links laat liggen is er ook weer tijd om door de administratie van onze sponsoren te lopen. Het zijn moeilijke tijden, dus ook voor onze sponsoren. Logisch dat veel bedrijven die ons vele jaren een warm hart hebben toegedragen om economische redenen besluiten te stoppen. Gelukkig staat er ook weer tegenover dat andere bedrijven nu juist instappen. We mogen ons als RKAVV gelukkig prijzen dat hier een goede balans in zit. Uiteraard is er alle begrip als een sponsor aangeeft te willen stoppen. We zijn ze dankbaar voor vaak vele jaren steun en hopen uiteraard dat ze in betere tijden weer bij ons terugkomen. Verenigingen en dus ook RKAVV kunnen nu eenmaal niet zonder deze bijdragen uit het bedrijfsleven om de activiteiten die we uitvoeren vol te blijven houden.

De komende jaren zullen in het teken staan van creativiteit. Creatief zijn met de mogelijkheden van onze velden, sporthal en kantine. Hierbij zullen we de grenzen moeten opzoeken van wat er mogelijk is. Als straks de huren omhoog gaan zullen ook de inkomende geldstromen versterkt moeten worden. Uiteraard zullen we ook op bepaalde fronten zuiniger moeten omgaan met uitgaven. We merken dit als particulieren maar ook als verenigingen, bedrijven en overheden.

Wat dat laatste betreft kan ik me dan ook weer vreselijk ergeren aan de houding op het Binnenhof. De stroperigheid, het niet durven nemen van beslissingen, uitstel, het uithangen van de rol als “wereldverbeteraars”. Zo zitten we weer met vele tonnen oud ijzer van 80 Leopard tanks die ruim 200 miljoen euro hadden kunnen opleveren. Om nog maar te zwijgen over de verdere gevolgen die dit kan hebben op het gebied van onze handelsbetrekkingen met Indonesië. En wat nog erger is…… Duitsland lacht ons binnen een maand voor de 2e keer uit. Eerst was er de EK blamage en nu is het Duitsland die ondanks dezelfde criteria die Nederland hanteert zijn tanks WEL verkoopt aan Indonesië. Zijn wij nou zo dom of zij zo slim?

Het bruggetje naar Louis “ben ik nou zo slim…” van Gaal is dan snel gemaakt. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd dergelijke uitspraken wel gemist heb. Je kunt zeggen wat je wil maar een persconferentie van onze Louis is nooit saai. Zal hij straks de Redder des Vaderlands worden? Of valt de keuze toch op Haagse Aadje, Ruud “kliko” Gullit of de altijd rustig ogende Frankie Rijkaard? Wie van deze mannen kan de nieuwe kabel van Persie-Afellay of de dissidenten van der Vaart-Huntelaar straks weer in het gareel krijgen? Genoeg stof om straks tijdens de vakanties die weer gaan aanbreken na te denken en te discussiëren.

Ik ga nog even door met de losse eindjes van het afgelopen seizoen en begin vast voorzichtig aan de nieuwe eindjes voor het seizoen 2012 – 2013. Daarna is het wachten tot de heren Genee en Jakobs klaar zijn en het Olympisch vuur in Londen ontstoken gaat worden voor weer een paar prachtige sportweken. Ook hier zijn onze Oranje verwachtingen hoog gespannen, zoals altijd als het om sport gaat. Maar toch hou ik wel van dat chauvinisme en ik weet zeker dat veel van onze Olympiërs het waar gaan maken. Al was het maar Ranomi die straks een extra koffer nodig heeft voor al haar medailles en Nederland toch nog oranje kleur zoals het hoort. Ik geloof er in.

Uit de krant