Ronald Lamping.
Ronald Lamping.

Column: NEP

Columns 9 keer gelezen

Op de valreep. We zakken enkele uren voor de jaarwisseling toch nog door de ondergrens van het fatsoen. Denk je, dat je klaar bent met 2015. Fout, want daar is Gordon.

Gordon, voer voor psychologen. Op die gozer kun je afstuderen. Marktkoopman met gebruiksaanwijzing. Adrem en best grappig. Wel behept met een labyrintische omgangsvorm.

Gordon maakt ruzie. Tenminste, àls het hem uitkomt. Zakelijk gekibbel. Functionele heibel. Via de Telegraaf scheldt hij gewoonlijk Joling het graf in, zoenen het af en gaan weer samen boerend en ruftend op pad. Poen binnen.

Met die ruzies lokken SBS 6 en RTL 4 publiek als mieren naar de strooppot. Die geloven daar heilig in ("Al gehoord? Geer is woest op Goor!" "Nee, meid, dat meen je niet!"). Die pluizen de Privé uit en verlekkeren zich aan RTL Boulevard. Gordon speelt dat spel geweldig. Joling doet mee: "Gordon? Ik heb er geen kracht meer voor!"

Nu is Froger aan de beurt. Effe lekker rellen. Er komt weer een Topperconcert aan en de schoorsteen moet roken. Het gerucht gaat, dat Gordon als gast gaat optreden met zijn oude maatjes. U voelt, tijd voor wat tumult.

Froger zuipt zich geregeld klem en scheldt dan iedereen verrot. Gordon heeft het zelfs over monsterlijk en angstig gedrag. Straallazarus zingt Froger dan, conform zijn hit over een eigen huis: "Een eigen fles een plekje bij de tap. En altijd iemand in de buurt, want ik ben steeds weer zat ! Toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker simpelweg wel nuchter was! Hmmm!"

Die andere twee Toppers houden hun muil, want zo sneert ex-collega Goor: "Je geeft niet zomaar zes ton op voor een paar dagen zingen!" Ook waar! Je gaat je vilein afvragen of de oma, die door Joling van de zebra werd geveegd, geen stuntvrouw was.

Vlak voor de jaarwisseling hebben we dus met dit theatrale bezinksel de bodem bereikt. Even dacht ik dat dit Halina Reijn zou zijn. Halina wie? Halina, de tafeldame bij DWDD. Op het gebied van entertainment mijn persoonlijke beproeving.

Ik ben al zo ver, dat ik instinctief zap als Halina verschijnt. Haar mimiek werkt catastrofaal op mijn darmen. Mijn diarreemomentje. Haar gelaatstrekken zijn doorspekt van poppenkast, veinzerij en gekunsteldheid.

Slecht geacteerde verbazing, in termen van ons simpele zielen, dus gewoon nep. Deze Halina gaf een interview in de Volkskrant. Waarom ze geen man heeft, dat soort aangrijpende levensvragen. Ze wil niet pochen, maar zegt elke man (dacht `t niet, meid) in bed te krijgen.

Dan raaskalt ze: "Voor je het weet wil ie een foto maken met jou in bed. Daarom ga ik liever naar bed met iemand, die ook bekend is!" Vreemd, want op 29 juni zegt ze in glossy 'Jan Magazine': "Ik verlang naar een man, die buiten de wereld van camera`s staat!"

Derderangs actrice Halina roept dus maar wat. Komedie, net als Gordon. Laten we dit schrijfjaar daarom maar snel afsluiten met de toepasselijke lijfspreuk van Froger. Ik wens u een goed 2016, of zoals Froger zou brabbelen:

"Pppp….proost!"

Uit de krant