Het was een kleurrijke geheel want er wordt nogal wat geschilderd en gefotografeerd in het buitengebied (foto: pr).
Het was een kleurrijke geheel want er wordt nogal wat geschilderd en gefotografeerd in het buitengebied (foto: pr).

Kunstenaars verbinden Stompwijk op Molenwei

Cultuur 168 keer gelezen

Leidschendam - Voor de derde keer werd de Open-atelierroute ‘Kunst aan Huis’ in Leidschendam-Voorburg georganiseerd. Op Buitenplaats Molenwei haakten Stompwijkse kunstenaars aan in verschillende ruimten waar voldoende afstand was gewaarborgd. 

Met een besloten openingstoespraak door Marcel Zuidgeest, alias de burgemeester van Stompwijk, en een optreden van de Vliet Grieten werd zaterdag de groepsexpositie officieel geopend. Het was een kleurrijke geheel want er wordt nogal wat geschilderd en gefotografeerd in het buitengebied. De 40 meter expositie over het platteland zou oorspronkelijk de trekker zijn op Molenwei. Dat negen kunstschilders en één fotograaf uit Stompwijk samen zouden exposeren was een bijzonder en uniek alternatief. In twee weken tijd trommelde Ria Luiten, zelf ook schildertalent, een aantal Stompwijkers met verschillende kunststijlen op. Van fragiele pentekeningen tot aan olieverfpanelen en van aquarellen tot aan stillevens en fotoportretten, het kleurden tientallen meters wand.

“In deze onzekere tijden zijn het delen van hobby’s en talenten bij uitstek een manier om te ontspannen en te verbinden”, laat de Molenwei-pionier weten. “De aanloop uit Stompwijk was boven verwachting, creëerde sfeer en zorgde voor leuke gesprekken en ontmoetingen. Kunst aan Huis in het buitengebied is zeker voor herhaling vatbaar.”

Uit de krant

Uit de krant