Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen (foto: Lindy Balduk).
Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen (foto: Lindy Balduk).
theater

Flip Noorman zingt Leonard Cohen

ma 15 nov 2021, 17:00 Cultuur

Voorburg - Flip Noorman komt op vrijdag 19 november naar Theater Ludens in Voorburg voor zijn concert ‘Flip Noorman zingt Leonard Cohen’. Aanvangstijd: 20.30 uur  Toegangsprijs: € 20.

Een eerbetoon aan de beroemde folksinger-songwriter, dichter en schrijver Leonard Cohen door Flip Noorman. Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip ervoor om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee

“Allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!” en “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen”, jubelde de Volkskrant er in een vier-sterren recensie over. Grote woorden, maar die vormen geen uitzondering. De reeks superlatieven van diverse media over de prestaties van Noorman en zijn band de Noormannen is oneindig. Zonder enige angst voor een afbreukrisico is hij aan de slag gegaan met het iconische erfgoed van Cohen, resulterend in een glorieuze show met zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van Noormans hand.

Suzanne, Hallelujah, So Long, Marianne; deze en nog veel meer prachtige kunstwerken van de Canadese grootheid zullen zonder twijfel aan bod komen in deze voorstelling. Laat dat maar aan de voormalig winnaar van de AKF Sonneveldprijs en zijn band over. Om het met de woorden van radiopresentator en kleinkunst-goeroe Jacques Klöters te zeggen: “Leve Flip Cohen!”

Kaarten aan de kassa en via www.theaterludens.nl.

Uit de krant