Lea van der Vinde, de nieuwe directeur van Huygens’ Hofwijck & Huygens’ Swaensteyn (foto: Frank van der Burg).
Lea van der Vinde, de nieuwe directeur van Huygens’ Hofwijck & Huygens’ Swaensteyn (foto: Frank van der Burg). FRANK VAN DER BURG

Lea van der Vinde nieuwe directeur Voorburgse musea

Cultuur 926 keer gelezen

Voorburg - Vanaf 1 mei hebben Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn een nieuwe directeur. Lea van der Vinde volgt dan Peter van der Ploeg op, die met pensioen gaat.

Van der Vinde (1980) is nu werkzaam als conservator bij het Mauritshuis. Zij werkte eerder voor Hofwijck als gastconservator van de tentoonstelling Vrouwen rondom Huygens. Van der Vinde kijkt er naar uit om in Voorburg aan de slag te gaan: ‘Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring en kennis in te zetten voor het Huygensmuseum. Constantijn en Christiaan Huygens zijn ongelofelijk fascinerende figuren met verrassende verhalen die in de 17e eeuw verborgen liggen. Buitenplaats Hofwijck, de tuin, en Swaensteyn verdienen het om door zo veel mogelijk mensen te worden ervaren. Ook de breedte die deze nieuwe baan mij biedt, van de Romeinen tot aan de beeldende kunst van vandaag, trekt mij aan.”

Van der Vinde wordt directeur van twee musea die per 1 januari zijn samengegaan: “Dat is een uitdaging. Die samenvoeging betekent een grote stap voorwaarts. Maar om alle ambities, waaronder een verhuizing naar Huize Swaensteyn, nu echt vleugels te geven, moet die samenvoeging leiden tot grotere tentoonstellingen, andere evenementen, en meer publiek. Dit najaar trappen we af met de tentoonstelling over de briefwisseling van Constantijn Huygens.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant