Harry Sacksioni werd begin dit jaar weer verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux (foto: Jan Swinkels).
Harry Sacksioni werd begin dit jaar weer verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux (foto: Jan Swinkels). Jan Swinkels

Concert Harry Sacksioni in Theater Ludens

Cultuur 297 keer gelezen

Voorburg - Harry  Sacksioni geeft vrijdag 20 mei zijn concert ‘Dat kunnen ze allemaal wel zeggen... ’ in Theater Ludens . Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs: € 22,50. Tickets bestellen op www.theaterludens.nl

 Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw solo programma  plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdotenboek.  Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland! Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.    

De titel van dit programma - Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… - verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij komt.  

Harry’s  technisch  vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd hij begin dit jaar weer verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

Uit de krant