Beiaardier Gerda Peters bespeelt hoog in de toren van de Oude Kerk het carillon (foto: PR).
Beiaardier Gerda Peters bespeelt hoog in de toren van de Oude Kerk het carillon (foto: PR). Dick Janssen

Zomerserie carillonconcerten in Oude Kerk aan Herenstraat

Cultuur 17 keer gelezen

Voorburg - De Zomerserie Carillonconcerten in de toren van de Oude Kerk van Voorburg in de Herenstraat gaat weer van start. 

Van 13 augustus tot en met 3 september zal er iedere zaterdag om 14.00 uur een beiaardconcert te beluisteren zijn, verzorgd door gerenommeerde beiaardiers uit binnen en buitenland.

De eigen ‘huisbeiaardier’ Gerda Peters opent de serie op 13 augustus. Tijdens deze feestelijke opening van de concertserie zal zij samen spelen met een Voorburgse straatmuzikant. Op 20 augustus zal de internationaal bekende beiaardier, tevens President van de World Carillon Federation, Koen van Assche de stokken overnemen. Tijdens het cultureel zomerfestival op 27 augustus zal Midori Conneman een afwisselend programma verzorgen. Op 3 september speelt Mathieu Polak een Mazzeltov programma bestaande uit Jiddische en Klezmer muziek. Er wordt bij dat concert uitgebreid informatie verstrekt over de muziek die op dat moment gespeeld wordt. Zaterdag 10 september is er om 16.00 uur Open Toren ter afsluiting van Open Monumentendag. U kunt dan een kijkje nemen in de toren bij dit spectaculaire en prachtig gerestaureerde instrument.

Sinds kort kunt u zich aanmelden voor beiaardlessen door Gerda Peters. Meer info verkrijgbaar via paul@drumschoolvoorburg.nl.

Uit de krant

Uit de krant