Anne Neuteboom staat met 'Effe niet met je mening' in Het Veur Theater (foto: Annemieke van der Togt).
Anne Neuteboom staat met 'Effe niet met je mening' in Het Veur Theater (foto: Annemieke van der Togt). Annemieke van der Togt
THEATER

Anne Neuteboom in Het Veur Theater

Cultuur 342 keer gelezen

Leidschendam - ‘Effe niet met je mening’ van Anne Neuteboom is op vrijdag 30 september om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater. 

Anne Neuteboom werd geboren in 1989, toen alles wat kon ademen dankzij Herman van Veen ‘Anne’ genoemd werd, dus zeg maar Neut.

Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Won in 2014 de juryprijs van het (back in the day) Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, ‘Weg’ en ‘Kijk haar gaan’. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor Neerlands Hoop – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Kijk haar gaan is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket. 

En nu is ze dus cabaretier. Theaterseizoen 2022/2023 speelt ze haar nieuwste soloprogramma ‘Effe niet met je mening’. Anne Neuteboom maakte deze voorstelling tijdens de pandemie. Het wordt weleens tijd dat iedereen lekker een keer zijn mening voor zich houdt. En vooral die Neuteboom, die loopt hem al sinds 2015 uitgebreid te verkondigen. Maakt het uit dat ze er landelijk bekend mee werd? Nee, houdt hem toch maar lekker binnen. Het is genoeg geweest. Toch? Al blijft het wel lastig hoor, vooral tijdens zo’n pandemie. Dat duurt toch best lang en dan stapelt zich een hoop op...

U vraagt zich waarschijnlijk af waar Effe niet met je mening over gaat. Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater. Maar Anne belooft u: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling.

Kaarten vanaf € 17,50 bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Uit de krant

Uit de krant