Afbeelding

Zondagmiddagconcerten in de Koningkerk weer van start

Cultuur 887 keer gelezen

Voorburg - De serie zondagmiddagconcerten op de laatste zondag van de maand in de Koningkerk gaat weer van start. Op 29 januari kunt u komen luisteren naar een concert van Sietse-Jan Weijenberg op cello en Andrew Wright op piano. 

In dit concert spelen zij samen twee van de mooiste cellosonates ooit geschreven: de Sonate no. 2 van Beethoven en de Sonate no. 1 van Brahms. Het concert begint om 14:30 uur en de toegang is gratis. Na het concert is er ter dekking van de onkosten een vrijwillige inzameling en is iedereen welkom om wat te drinken en gezellig nog wat na te praten.

Sietse-Jan Weijenberg is één van de grootste jonge cello-talenten van Nederland. Hij won diverse concoursen met als hoogtepunt de finale van het Rostropovich Concours, die hij in 2009 als eerste Nederlander wist te bereiken. Hij heeft gespeeld met o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest. Daarnaast is Sietse-Jan aanvoerder van de cellisten van het Nederlandse Kamerorkest.

Andrew Wright is een uitstekende pianist die diverse internationale prijzen won en in binnen en buitenland concerten geeft en radio- en tv-optredens verzorgt. Daarnaast heeft hij een eigen pianoschool. Andrew behaalde zijn bachelor voor orgelmuziek en een diploma voor kerkmuziek en is cantor-organist van de Koningkerk.

Sietse-Jan Weijenberg is één van de grootste jonge cello-talenten van Nederland (foto: pr).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant