NRC: "Pieter Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor taalkunstenaars als Herman Finkers en Kees Torn (foto: Sem Steenbergen).
NRC: "Pieter Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor taalkunstenaars als Herman Finkers en Kees Torn (foto: Sem Steenbergen).
CABARET

Piete Jouke komt naar Het Veur Theater

Cultuur 315 keer gelezen

Leidschendam - Dit is Pieter Jouke zijn zevende voorstelling. En zoals hij altijd zegt: “Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.” Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt. Maar ja. Hij zal ook wel weer een achtste maken, solo.

Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren Padoem Patsss’ (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en tv-programma’s, Pieter werkt mee aan Dit Was Het Nieuws en eerder aan het satirische programma Zondag Met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), hij was te horen bij De Taalstaat, bij GIEL op VERONICA. Hij presenteerde CQC, was te zien bij De slimste mens, en Koppensnellers. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de theaters spelen. “Ga die man zien!”, aldus Dolf Jansen. En “Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet”, zegt Daniël Arends.

De pers over zijn vorige voorstelling “Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor taalkunstenaars als Herman Finkers en Kees Torn”.”… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…” - NRC. “Pieter Jouke is niet alleen heel grappig, maar ook heel goed.” - Theaterkrant. “De wat serieuzere Jouke bevalt prima. Het laatste deel ontroert en laat zien wat een goede verteller hij is geworden.” - Parool. “De voorstelling is een mooie mix van woordgrappen, scherpzinnigheid, absurdisme en kwetsbaarheid.” - (Scenes).

Kaarten voor Pieter Jouke op vrijdag 26 april om 20:30 uur zijn voor €18,50 incl. consumptie te bestellen via www.veurtheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant