Het OdenseHuis van Woej bevindt zich in wijkcentrum Oranjehoek te Voorburg (ingang Oosteinde). .
Het OdenseHuis van Woej bevindt zich in wijkcentrum Oranjehoek te Voorburg (ingang Oosteinde). .

Gesprekken tussen mensen met geheugenklachten

Dienstverlening 502 keer gelezen

Voorburg - Sinds kort komen thuiswonende mensen met geheugenklachten of beginnende dementie uit Leidschendam-Voorburg elke woensdagochtend samen in het OdenseHuis van Woej. 

“Met gelijkgestemden vormen we een gespreksgroep waarbij we elkaar cognitief uitdagen en ook leren van elkaar”, aldus gespreksleider Frederieke Maas Geesteranus. “Gestart wordt met een kop koffie of thee, daarna bespreken we een gedicht. Vervolgens is er ruimte voor het bespreken van een onderwerp zoals bijvoorbeeld een actualiteit of een hobby van een deelnemer. Ook de geschiedenis van Voorburg of een gemaakte reis kan aan bod komen.” De onderwerpen worden gekozen in overleg.

De Studiekring is een gespreksgroep voor leergierige mensen die het leuk vinden om in huiselijke sfeer te praten over tal van onderwerpen. Ook het kunnen luisteren naar anderen is van belang. “Naast de cognitieve uitdaging is het sociale contact ook van belang bij beginnende dementie. Het kan stimulerend en relativerend werken om van anderen te horen hoe zij omgaan met veranderende capaciteiten.”

De groep bestaat uit maximaal 10 mensen en komt elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur bijeen in wijkcentrum Oranjehoek te Voorburg. Er is nog plaats; u kunt altijd een keer komen kijken. De Studiekring is een initiatief van WZH, Florence en OdenseHuis. Graag aanmelden; deelname kost €2 per keer.

Info op www.woej.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant