Financieel adviseur Pieter Oorlog.
Financieel adviseur Pieter Oorlog.
tip

Verduurzaam uw woning!

Financieel 129 keer gelezen

Dit is hét ideale moment om te verduurzamen. De hypotheekrente staat historisch laag. Er zijn aantrekkelijke subsidies te verkrijgen. En er zijn nog voldoende installateurs beschikbaar voor de werkzaamheden. De kosten van de investering en financiering verdient u maandelijks vaak dubbel en dwars terug aan energiebesparing.

Maar wat kost verduurzaming eigenlijk, wat levert het op en hoe regelt u alles?

Verdienen met verduurzamen is eigenlijk heel eenvoudig. U investeert in de verduurzaming van uw woning. Bijvoorbeeld door vloer-, gevel- en/of dakisolatie te laten aanbrengen en zonnepanelen op uw dak te laten leggen. Dat kost natuurlijk wat, maar de kosten van deze investering(en) zijn lager dan de opbrengsten door energiebesparing. Per saldo houdt u maandelijks dus meer geld over.

Hypotheekverstrekkers stimuleren het verduurzamen van woningen. Daardoor zijn er extra financieringsmogelijkheden beschikbaar. U mag namelijk € 9.000 extra lenen voor verduurzaming zonder dat daar een inkomstentoets voor nodig is. En bij aankoop van een woning mag u bij verduurzaming tot 106% van de woningwaarde lenen in plaats van 100%.

U kunt er ook voor kiezen om het via een krediet te regelen. Dan heeft u minder kosten voor het regelen van de financiering en een iets hogere rente van de kredietmaatschappij. De rente van het krediet kunt u ook gewoon aftrekbaar maken net zoals bij een financiering van een bank.

Een financieel adviseur kan u helpen met het geven van inzicht wat de mogelijkheden zijn om te verduurzamen en hoe u dit het beste kunt financieren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? U bent van harte welkom bij een van onze specialisten.

Foreburgh Financiële Planning & Hypotheken, tel. 070-444 22 22, of kijk op www.foreburgh-fp.nl.

Uit de krant