Logo hetkrantje-online.nl
Marco Blokland is de nieuwe eigenaar van Hoeve Kromwijk (foto: Inge Koot).
Marco Blokland is de nieuwe eigenaar van Hoeve Kromwijk (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Nieuwe eigenaar zet Hoeve Kromwijk op de kaart

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Hoeve Kromwijk, op de rand van Leidschenveen tegen Zoetermeer aan, heeft een nieuwe eigenaar. De geboren en getogen Leidschendammer en zeer ervaren horecaondernemer Marco Blokland heeft het bedrijf overgenomen. Hij vertelt graag over de grootse plannen die hij heeft voor deze horecagelegenheid met restaurant, terras en (vergader)zalen.

Marco heeft zijn sporen in de horecawereld inmiddels wel verdiend. Hij is zijn carrière gestart bij de Leidschendamse onderneming van René Bogaart, Big-Horeca. “Ik werk mijn hele leven al in de horeca”, vertelt hij enthousiast. “Ik heb in het Huis van Oranje gestaan en de Volle Maan in Leidschendam opgestart.” Daarna is hij de hotellerie in gegaan en heeft hiervoor wereldwijde ervaring opgedaan in landen als Uganda, Ethiopië, Tanzania, Qatar en Marokko.

 In Marokko leerde hij zijn vrouw kennen en inmiddels hebben zij een dochtertje en verwachten hun tweede kindje. Voor Marco ook wel een reden om een wat stabielere thuisbasis te creëren en zo settelde hij zich weer in Leidschendam. 

Private dining
Hoeve Kromwijk had hij al lange tijd in het vizier. De definitieve beslissing viel vorig jaar en in maart dit jaar vond de overname plaats. Het is een oude boerderij die eind vorige eeuw is afgebrand en daarna weer volledig gerestaureerd. Je vindt leuke boerderijdetails terug in de verschillende zalen waar het pand uit bestaat. Naast de serre, met mooi uitzicht over de landerijen, is er de stal, het voorhuis met een opkamer en de zolder. Al deze ruimtes zijn te gebruiken voor het restaurant maar ook voor feesten en partijen. Zo is het mogelijk om met een gezelschap van elk formaat te dineren in een privé omgeving.

Hoeve Kromwijk is ook zeer geschikt voor het organiseren van een uitvaart met condoleances. “Bij ons krijg je een dagdeel tot je beschikking. Zo heb je veel meer tijd om er in alle rust een mooie bijeenkomst van te maken. Het is toch het laatste afscheid. Ik vind het heel bijzonder en mooi om hier als ondernemer mijn bijdrage aan te kunnen leveren.” 

Vergaderlocatie
Sinds de komst van Marco presenteert Hoeve Kromwijk zich ook meer als vergaderlocatie. “We hebben ruimtes voor kleine en grote groepen, 80 parkeerplaatsen en wij liggen dichtbij vele uitvalswegen. Het is een inspirerende omgeving te midden van het groen. Dus in de pauze even een luchtje scheppen of genieten van het prachtige uitzicht is mogelijk.”

Door deze vele mogelijkheden zou je bijna vergeten dat Hoeve Kromwijk juist ook een restaurant is met een mooi à la carte menu. “Onze chef-kok Dennis Bruinzeel werkt met verse producten en maakt alles zelf, van ieder sausje tot het koekje bij de koffie. Kwalitatief bevinden wij ons in het midden- tot hoge segment met menuutjes vanaf € 29,50 en natuurlijk een lekker glas wijn.”

Marco heeft ook veel plannen als het gaat om de inrichting van de Hoeve. “Wij hebben al een terras aangebouwd aan de voorzijde zodat je mooi over de polders uitkijkt en wij ook veel beter zichtbaar zijn vanaf de weg.” Maar daarnaast wil hij de horecagelegenheid een modernere uitstraling geven.

Bij Hoeve Kromwijk kan men van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur terecht voor koffie met wat lekkers, lunch, high tea, high wine en diner. Het adres is Voorweg 133, Zoetermeer. Meer informatie is te vinden op www.hoevekromwijk.nl of bel naar 079-3217498.

Meer berichten