Logo hetkrantje-online.nl
Met veel liefde voor de natuur en oog voor detail helpt Jetteke bij het inrichten van de tuin (foto: PR).
Met veel liefde voor de natuur en oog voor detail helpt Jetteke bij het inrichten van de tuin (foto: PR).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Tuinontwerpster Jetteke Sjouke maakt van uw tuin een groene oase

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam-Voorburg - De beplanting maakt de tuin of het balkon tot een mooie buitenkamer waar het heerlijk vertoeven is tijdens zonnige lente en zomerdagen. En waarvan je ook veel plezier hebt in herfst en winter. Met een mooi tuinontwerp en beplantingsplan zorgt Jetteke Sjouke ervoor dat de tuin een plek is waarvan het gehele jaar genoten kan worden.

Met veel liefde voor de natuur en oog voor detail helpt Jetteke bij het inrichten van de tuin. Zij doet dit al heel wat jaartjes naast een vaste baan. Ruim een jaar geleden is zij met haar eigen bedrijf Jetteke Sjouke Tuinprojecten gestart. Met haar passie voor tuinen en groen, inlevingsvermogen en creativiteit, staat zij klaar om haar klanten te helpen om van hun buitenruimte een heerlijke groene en duurzame plek te maken.

Voor het volledig bestraten van een tuin zal Jetteke niet snel kiezen. “Juist met beplanting wordt de tuin echt een oase. Bovendien hebben we beplanting hard nodig. Voor onszelf, voor insecten, vogels, voor de hele natuur. Bedenk dat ons voedsel voor een groot deel afhankelijk is van bestuiving door insecten zoals bijen. Ook zorg ik dat de wensen van de klant én van de planten goed combineren. Dat is zeker bij een lange tijd van regen en, zoals nu, van weken droogte belangrijk. Iedere plant op de juiste plek. Zo beperk je het onderhoud en ontzorgt het de klant.” Met styling worden de puntjes op de i gezet. “Een bankje, waterschaal of verlichting maakt de buitenruimte helemaal passend bij de klant.”

Jetteke gaat bij de klant langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. “Ik vind het belangrijk om de wensen en ideeën van de klant te horen en de situatie ter plekke te bekijken. Je moet weten hoe het zit met zon en schaduw, de bodem, de omgeving, het uitzicht vanuit huis, etc. “ Natuurlijk kan ook voor een deel van de tuin een plan gemaakt worden. “Bijvoorbeeld een grasveld dat niet meer wordt gebruikt omdat de kinderen de deur uit zijn, of een hoek in de tuin die er niet mooi meer uitziet.”

Eerst wordt een ontwerp gemaakt dat een beeld geeft van de mogelijkheden van de tuin. Dit schetsontwerp bespreekt Jetteke met de klant om vervolgens tot een definitief ontwerp te komen. Daarna volgt het beplantingsplan. Daarin geeft zij aan waar de beplanting komt te staan en wat de bloeiperiode, kleur, hoogte en eventueel onderhoud is. Jetteke heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en maakt dan ook als het even kan gebruik van de aanwezige materialen. De klant kan het ontwerp daarna zelf uitvoeren, maar ook laten doen. Jetteke regelt graag een hovenier voor u.

In deze coronatijd wordt het belang van een aantrekkelijk ingerichte tuin, waar je je thuis voelt en het goed hebt, des te duidelijker. Geïnteresseerd? Een afspraak kan bij goede gezondheid op veilige afstand van elkaar in uw tuin plaatsvinden. Contact via telefoon of mail kan natuurlijk ook.

Binnenkort is het Moederdag en Vaderdag. “Hoe leuk is het om het plekje waar mams of paps graag zit, een kleine facelift te geven met een beplantingsvoorstel voor dat deel van de border? Tot 31 mei voor maar € 50,-. Meer weten? Neem gerust contact met mij op.”

Jetteke Sjouke Tuinprojecten. Meer informatie: www.jstuinprojecten.nl of tel. 06 208 25 796.

Meer berichten